Om …

Knut-profilbild

Knut Lindelöf

Bloggen startade 2006 och ändrade skepnad (wordpresstema) 2008. Den redigeras av mig (Knut Lindelöf) och består av skriverier och kommentarer till det som faller mig in. Politiken ligger mig nära, särskilt skolfrågor. På senare tid har frågorna om USAs/Natos krig i Västasien och Palestina och Sveriges medlöperi i dessa, tagit allt mer utrymme.

Fler medarbetare har knutits till bloggen, som utvecklas allt mer till en liten politisk webbtidning med ”vänsterprofil”. Denna profil präglas framför allt av mina kontakter under dryga 40 år i kretsen kring Folket i Bild/Kulturfront.

Mitt arbetsliv var i skolan – i mer än en generation.

Sedan 2003 har jag ägnat mycket fritid åt renoveringsarbete av Vagnmakartorpet Stjärnudden i Uppskedika by mellan Ytternuttö och Gluffukärr, inte långt från Hökhuvud i norra Roslagen, vilket också ibland sätter spår i bloggen.

Sedan mars 2014 har bloggen utgivningsbevis och är därmed en journalistisk produkt under yttrandefrihetsgrundlagen (YGL).

  11 kommentarer for “Om …

 1. Per Freudentahl
  2012-01-13 kl. 22:39

  Hej Knut med familj. Sitter bara och övar för att komma på hur denna dator funkar. Just nu är klockan 22.00, det blåser här ute. I byarna enligt SMHI upp till 32 merter/sek. Ha en skön helg!

  • Knut Lindelöf
   2012-01-13 kl. 23:08

   Tack, vi har det bra här inne i stan. Vinden tjuter ute här också. Ring om vårt tak blåser av. Trevlig helg själv!

 2. Daniel Lundgren
  2012-01-15 kl. 16:37

  Hej Knut! Det var trevligt att se dig på dagens föredrag i Kulturstugan. Tyvärr blev det inte av att jag gick fram och hälsade efteråt eftersom jag hade bråttom till tåget.

 3. 2012-03-21 kl. 0:28

  Hej Knut, hittade ingen e-post adress till dig. Ville bara nämna att jag skrivit en artikel som jag kallar ”höger, vänster eller bara meningsfull konst?”. Tror och hoppas att den skulle kunna intressera dig. Den ligger för tillfället på nedanstående webadress.
  http://gk.motpol.nu/markus-andersson-hoger-vanster-eller-bara-meningsfull-konst/

  • Knut Lindelöf
   2012-03-21 kl. 9:50

   Din artikel, som jag nu har läst, är förstås mycket intressant. Den etablerade konstvärlden med gallerier, museer och akademiska institutioner verkar samverka med marknaden på ett otäckt sätt. Jag håller med dig om det. Jag är dock mycket lite bevandrad i konstteori, förstår mig helt enkelt inte på den, tycker ofta lite för mig själv att det mest verkar vara ordbajs. Men! för mig har det nog ändå en betydelse om man står till höger eller vänster (I klassisk mening. Stalin kan för mig knappast ses som vänster t ex.)

 4. 2012-03-28 kl. 23:03

  Hej igen Leif, tack för svar. Visst, vad en diktator kallar sig själv är väl många gånger ointressant? Den politiska ettiketten är ofta ytlig och skenhelig, korrumperade maktgalningar lägger beslag på och smutsar ner ädla ideal. Något liknande sker i konstvärlden, den nakna människan drar det kortaste strået och tvärtom.

  Vill passa på och påminna om att du är hjärtligt välkommen att besöka mitt sommargalleri. Det skulle glädja mig mycket. Öppet enligt ök.

  • Knut Lindelöf
   2012-03-29 kl. 15:56

   Knut är namnet, om det nu är mig du tilltalar.

 5. Markus Andersson
  2012-04-01 kl. 20:37

  Hoppsan, Knut menade jag.

 6. Bo Rydén
  2012-07-07 kl. 14:21

  Hej. Jag ramlade över din blogg när jag googlade på min nyligen avlidna faster, Anna-Karin Helldén och då fann dina texter om ”Farbor Arne”. Roligt att se att det han gjorde och skrev fortfarande uppskattas och minns. I bokhyllan står för övrigt ett ex av ”Traktat om folket” som han skrivit en hälsning till min farmor i.

  Roligt att läsa det du skriver om bildning och utbildning. Jag kommer att följa din blogg framöver.

  Vänliga hälsningar

  Bosse Rydén

 7. 2017-01-22 kl. 23:11

  Hej Knut!
  En av dina skribenter har på Facebook lagt ut ett offentligt inlägg där det står att Trump har raderat klimatdata. Detta är ett felaktigt påstående som det inte finns stöd för i länken som hon hänvisar till – och för övrigt inte i någon annan källa. Tänkte att du vill veta eftersom trovördigheten för hennes övriga inlägg och påståenden (och för din blogg) påverkas…

 8. Knut Lindelöf
  2017-01-23 kl. 9:14

  Tack Anna-Lena A!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *