En vinlast plundrad

5 personer döda vid ett vådligt supkalas i Köln

20 alkoholförgiftade. 80 poliser i arbete.

KÖLN den 6 juni. (T. T.) Ett vinlastat fartyg törnade igår mot en bropelare, varvid en läcka uppstod. Vinfaten föllo därvid i vattnet och drevo ned för Rehn. 100-tals människor samlades vid platsen och halade de med ungt vin fyllda faten i land. Endast en liten del av faten kunde bringas i säkerhet. De övriga slogos sönder av de församlade människorna, som drucko till dess de blevo redlöst berusade. Först sedan en polisstyrka på 80 man anlänt, lyckades hindra supningen. Enligt vad som uppgivits ha ett 20-tal personer ådragit sig allvarliga alkoholförgiftningar och måst föras till sjukhus. Under de vilda orgierna ha inalles 5 personer avlidit, i det 2 personer dött i alkoholförgiftning, 1 ihjälslagits och två fallit i vattnet och drunknat.


Ovanstående meddelades i en notis i den konservativa tidningen Göteborgs Morgonpost (GMP) 7 juli 1926. Jag fann den i en gammal samlarbok för tidningsklipp med mängder av klipp i en enda röra. Sådana där var mycket vanliga förr i tiden.

  2 kommentarer for “En vinlast plundrad

  1. Leif Stålhammer skriver:

    På tal om haverier konstateras att Löfven höll sitt juletal i en ruin… å Gotland som nu åter rustas mot lede FI… dock icke ideologiskt…

  2. Anders Persson skriver:

    Rätt ska vara rätt: olyckan inträffade 5 juli och involverade 1000 liter vin från Moseldalen, ungt vin, av vilket man som bekant blir extra berusad av. Bifogar bild ur samtida nyhetsklipp.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.