VART LEDER 50 MILJONER ARBETSLÖSA USA?

Julianna Forlano intervjuade den marxistiske ekonomiprofessorn Richard Wolf den 15:e juli. 1.349 kommentarer. Bland annat jämför han hur arbetslösa reagerade under depressionen på 1930-talet med 23% arbetslösa, och hur reaktionerna är i dagens depression med 50 miljoner arbetslösa på 320 miljoner invånare (16 %).

R. Wolf: ”Wolff is an American Marxian economist, known for his work on economic methodology and class analysis. He is Professor Emeritus of Economics at the University of Massachusetts Amherst, and currently a Visiting Professor in the Graduate Program in International Affairs of the New School University in New York. Wolff has also taught economics at Yale University, City University of New York, University of Utah, University of Paris I (Sorbonne), and The Brecht Forum in New York City.”

Julianna Forlano: Enligt Wikipedia bland annat vara sprungen ur ”Ockupera Wall Street (OWS) var en proteströrelse mot ekonomisk ojämlikhet och rörelsen började i Zuccotti Park, som ligger i staden New Yorks finansdistrikt, Wall Street, i september 2011.

act.tv: ”… is a progressive media company specializing in next generation live streaming and digital strategy. Our YouTube channel focuses on animated explainers, livestreams from protests around the country, and original political commentary.”

(Ursäkta engelskan)

... är läst 660 gånger!

  4 kommentarer for “VART LEDER 50 MILJONER ARBETSLÖSA USA?

 1. Bertil Carlman skriver:

  Det är emellanåt intressant att läsa kommentarer. De som ofta kommenterar t ex intervjuerna med Lars Bern är tydligt sympatisörer med SD. Av de 100 kommentarerna som kom till den första kommentaren i denna intervju och som jag här plockat ut, lite styvt en tredjedel, fann jag samtalet mellan RussCR5187 och MRL48 vara det intressantaste. Ett samtal mellan en i min och nästa generation.

  MRL48: Verkligen sant, regeringen hade fördummat människor till vanföreställningar och okunnighet.”. Magiska tänkare… tsunamin kommer… tacka din regering, tacka dina miljardärer, tacka dina församlingar, tacka dina företag och banker… tacka mainstream media och hjärntvättande Hollywood ordentligt.

  RussCR5187: @MRL48 ” regeringen hade fördummat människor till vanföreställningar och okunnighet.” Du har rätt. Jag är 74 och en av dem. Jag föll för det. Jag trodde att arbeta hårt i mitt yrke, att försörja min familj, uppfostra ansvarsfulla barn, följa lagen, och rösta “korrekt” var nog. Det är det inte. Man måste också bli ett slags “aktivist”, fortfarande djupare engagerad åtminstone lokalt för att känna till frågorna och delta mer meningsfullt i demokratin. Jag ångrar verkligen mina tidigare val.

  MRL48: RussCR5187 min far fyllde 74 i maj, han var i Vietnam 1968, och min mor fyllde 74 för en vecka sedan och de uppfostrade mig att vara ärlig, gudfruktig, respektfull, ödmjuk, men jag var tvungen att lära mig om den hårda verkligheten verkliga världen på egen hand. Jag gick i den skola som gav hårda smällar. För att göra en lång historia kort, blir vi alla kastade till Vargen. Professor Wolff låter oss veta att vargen står för dörren i Amerika för sitt kilo kött. Redan vid 48 år är jag trött, jag har inte registrerat mig för denna råttävling. Den amerikanska drömmen är helt säkert en myt för människor i min generation född 1971.

 2. Dennis Zackrisson skriver:

  Intressant, Bertil C! Jag reagerade lite på dina tankar kring de som kommenterar intervjuerna med Lars Bern. Hur ser du att “de som ofta kommenterar /dessa/ är tydligt sympatisörer med SD”? Har du några länkar?

 3. Bertil Carlman skriver:

  Det behövs ingen ansträngning för att hitta SD-sympatisörer hos SwebbTV. Det tog mig två minuter att hitta denna kommentar efter filmklippet som länkades på lindelof.nu; inlägget nedan. Men för att vara SD-sympatisör behöver man inte som Bjarne skriva det, eller hur?

  Bjarne Solberg: Jag säger det en gång till… alla måste rösta på SD för att ta död på jökregeringen. M klarar inte detta på egen hand.”

 4. Dennis Zackrisson skriver:

  Nej, det behövs ju inte i detta fall med “Bjarne Solberg”. Men om det inte är så tydligt som här, vad använder du då för kriterier, eftersom du gör en kvantifiering (om inte så där oerhört noggrann) i inledningen till din kommentar, Bertil C?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.