Ancestral Land

DE HYSTERISKA AVSTÅNDSTAGANDENA från all rysk kultur, inklusive ryska klassiker på olika kulturområden och olika nu levande ryska kulturutövare, gör det både önskvärt och nödvändigt att rekommendera alla de tänkande människor, som trots den nu rådande opinionsstormen ändå måste finnas, att avnjuta ett epos som skildrar händelser i Ryssland från ca år 1920 fram till tiden strax efter andra världskriget.

Det gäller TV-serien Ancestral Land (Förfädernas jord) som – man måste väl i dagens situation säga än så länge – fortfarande finns att se på nätet. Serien har engelsk text och består av hela sexton olika avsnitt som ni hittar genom att söka på Ancestral Land episode X där ni ersätter X med 1 till 16 för de olika avsnitten.

Handlingen börjar i en liten bondby i Ural där vi, förutom vardagslivet, också får följa hur man traditionellt firar såväl bröllop som begravning. För flera av huvudpersonerna fortsätter livet i den närbelägna staden men så kommer kriget som i så hög grad påverkat landet och format nationalkänslan i Ryssland.

Passa på att avnjuta en mycket välgjord TV-serie och få en inblick i historia och kultur i vårt mycket nära grannland.

... är läst 755 gånger!

  5 kommentarer for “Ancestral Land

 1. Janne Bjernfeldt skriver:

  Man kan börja här. Serien är, i mitt tycke, något av det bästa som gjorts.

 2. Leif Strandberg skriver:

  Tack för tips. En rysk lång TV-serie om tiden 1920-1945 låter spännande.

  Om det blir regn och rusk nån dag.

 3. Tommy Sjöberg skriver:

  Henrik L!
  Var kan man se TV-serien och har den någon litterär förlaga?

 4. Mats Larsson skriver:

  Man hittar den på YouTube. På YouTube finns f ö ett närmast obegränsat material ryska filmer och TV-serier, men hur många som är textade är en annan sak. ”Zhukov” (2012, 12 episoder) finns numera textad, och ”Ukraine in flames (1943)” som Tommy S tipsade mig om finns också textad på YouTube.

 5. Janne Bengtsson skriver:

  Otroligt bra serie. Rekommenderas. På youtube finns också andra bra ryska serier, textade på engelska. Bl a om kvinnliga flygarna Natthäxorna (se också artikel i tidningen Proletären). Sök på Epic Media eller Star Media så hittar ni mycket.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.