Anders Björnsson

Ni som inte följer den ideellt drivna och mycket kvalificerade kommentarssajten alliansfriheten.se går miste om de självklara invändningarna och reflektionerna över skeendet i riket Sverige just nu. Dessa diskussioner förs ingen annan stans i vårt land med sådan skärpa, historisk, politisk och demokratisk tyngd, som här.

Dagens text av Anders Björnsson borde tryckts i Dagens Nyheter eftersom den direkt kommenterar ledarskribenten Arvid Åhlunds text den 15 maj. Men så sker inte. Vet inte ens om Björnsson ansett det mödan värt att skicka till DN.

”Spelet nu gäller Sveriges och Finlands ansökningar om att bli upptagna som medlemmar i Nato. Spelet framöver kommer att handla om graden av våra länders förlorade självständighet. Redan nu gör den svenska regeringen allt för att tillmötesgå krav (”beveka turkarna”, som Åhlund uttrycker sig) och sätta tidigare officiella beslut och ställningstaganden ur kraft. Det bådar inte gott.

Framtiden som bricka är kanske vad som återstår för den som inte har något speciellt att komma med. Åhlund citerar en understreckare av diplomaten Ulla Gudmundson (Svenska Dagbladet 13/6), som dryper av faktafel…”

Vi ska trotsa allt vara glada att svenska medborgare – när de stora medierna allt mer vajar med västanvinden – genom alliansfriheten.se kan få del av Björnssons och andras kvalificerade texter. Sprid vidare för allt vad tygen håller.

”Framtiden som bricka”alliansfriheten.se

Föregående artikelTystnaden får inte breda ut sig
Nästa artikelOLA TUNANDER: FÖRSTÅR VI HUR ALLVARLIGT UKRAINA-KRIGET ÄR?
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

1 KOMMENTAR

  1. Om vi tar en närmare titt på Sveriges ansökan om medlemskap i Nato borde det vara uppenbart att Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist och Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg står med byxorna nere vid fotknölarna. Vet inte vad motsvarande metafor för Sveriges utrikesminister Ann Linde skulle vara. Frågan är om någon av dessa tre personer hade koll på artikel 10 i Nato-fördraget vilken reglerar upptagande av nya medlemmar i Nato. Jens Stoltenberg talade om en ”öppen dörr” till Nato. Sverige och Finland avvaktade ingen formell inbjudan avseende medlemskap i Nato vilket hade krävt Turkiets medverkan. Undrar om dessa tre personer hade fått dela på en guldmedalj om det fanns ett VM i inkompetens.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.