”Idag räcker det med något så föga kontroversiellt som att vilja behålla både gränser och nationalstat för att du ska bli stämplad som nationalist…

På några decennier har alltså befrielseidéerna bland dem i samtidens framkant muterat från avvecklad välfärdsstat till upplösningen av själva nationen Sverige…

Det europeiska toppskiktet vill upplösa nationerna till förmån för EU men jag är övertygad om att den stora majoriteten av dem som bor i Sverige vill ha kvar dess gränser och nationellt självbestämmande…”

Läs hela Ann Charlott Altstadts krönika o Focus 23 juni…

Föregående artikelSommarporträttet – Leif Strandberg
Nästa artikelSyrienkriget – en brännpunkt…

3 KOMMENTARER

 1. Vilket enastående stenålderstänk.

  Världen behöver en världsregering istället för ett hundratal småpåvar.

  Moder Natur struntar i våra påhittade gränser. Kommande och pågående klimatförändringar kommer förr eller senare tillse att en världsregering blir verklighet.

  Ingen enskild nation kan hantera de utmaningar mänskligheten nu står inför.

 2. Med ”klimatförändringarna” som utgångspunkt har FN beslutat om införandet av en ny världsordning som Birgitta Ohlsson (L) har beskrivit så här:
  ”En världslag ska stiftas av ett demokratiskt valt världsparlament och hävdas genom världspolis.”

  Vid riksmötets öppnande 2015 vidimerade kungen denna tanke genom att säga:
  ”I en globaliserad värld måste vi utbilda kommande generationer till världsmedborgare.”

  Sverige är ett mörkt, kallt och avlångt land med en energikrävande industri som behöver alla kraftkällor man kan få. Och även om man utrotar alla nötkreatur och blir vegan skulle det ha en obetydlig inverkan på ”växthuseffekten” eftersom koldioxidutsläppen i ett glest befolkat och skogbevuxet land som Sverige är försumbart i ett internationellt perspektiv.

  Dessutom är utvecklingsländerna undantagna eftersom de anses oskyldiga medan det är EU och USA som ska tvingas att skära ner på sin levnadsstandard för att stoppa den höjning av medeltemperaturen som inte har kunnat dokumenteras under de senaste 20 åren.

 3. Dennis N!
  Om du har rätt, så borde ju EU vara en jättesuccé. Men så är det ju inte. Tvärtom talar väl det mesta till och med för att EU:s dagar är räknade.

  Men om nu inte ens EU lyckas med att ta bort gränserna hur skulle då en världsregering kunna lyckas med det. Politik är ändå det möjligas konst.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.