ÄNTLIGEN DEBATT OM SVENSK SÄKERHETSPOLITIK I RIKSDAGEN

7
576

Se debatten mellan Elsa Widding och Pål Jonsson i riksdagen om DCA-avtalet.

Länk till interpellationsdebatten

Föregående artikelHellre eskalering än förlust
Nästa artikelSverige bland de mest optimistiska i Europa om Ukrainas möjligheter att besegra Ryssland

7 KOMMENTARER

 1. Försvarsministern ljuger ohämmat. För den som följt hela den här debatten om Ukrainakriget står detta klart. Men politiker är ju i sin fulla rätt att stå och ljuga i riksdagen, politikerförakt åstadkoms på det sättet hos de som är pålästa, övriga lär inte bry sig. Skendemokrati fungerar så.
  Hedervärt av Widding att driva detta. Helt undermåligt att (v) och (mp), som säger sig vara emot Nato-anslutningen, att inte synas i debatten överhuvudtaget.

 2. Mycket bra att Elsa Widding inte skakade hand med landsförrädaren efter den så kallade debatten.

 3. Tack för den visningen.
  Intressant så det förslår och modigt av Elsa Widding att tala om något som verkligen hänt vad avser att USA kan uppvisa en del, minst sagt mindre goda exempel på härjningståg över vår Planet i ganska nära tid, men även historiskt och då inte minst vad avser inom det land man tagit i besittning och benämner som sitt eget.
  Undrar vad Elsa Widdings tysta kolleger i bänkarna tänkte innerst inne i sitt samvete, ty ingen kan undkomma den historiska verklighetsbild hon beskrev, som inte blev besvarad av vår försvarsminister.
  Varför är det så tyst om vad händer i detta av tradition fredsälskande Land som numera, mer eller mindre styrs av privata intressen och ett upptrappat gangstervälde?
  Ett Land som eroderat dom gemensamma vägvalen, såväl med stöd i lagens mening genom Riksdagsbeslut men även utifrån en alltmer tilltagande ljusskygg aktivitet i skilda samhällsskikt allt från den trasiga botten till toppskikten på skilda karriärstegar…

 4. Mycket bra av Elsa Widding. Alla som hörde det och fortfarande har intakt tankeförmåga måste begripa att vi i Sverige nu har lämnat alla former av säkerhet bakom oss.

  Innan DCA och NATO fanns ingen som helst rimlig anledning för Ryssland att uppfatta vårt land som ett hot att ta på allvar. Nu däremot tvingas Ryssland rikta sina missiler mot svenska mål. Med det häpnadsväckande DCA avtalet öppnas dörren för USA att göra Sverige till nästa Ukraina. Om amerikanska kärnvapen skall placeras ut i Norden så blir det mest sannolikt att dom placeras här och om konflikten mellan USA och Ryssland eskalerar ytterligare så blir vi det första och mest naturliga målet för Ryssland.

  Vår försvarsministers bristande förståndsgåvor är ett av dom största säkerhetshoten i Sveriges historia.

 5. I interpellationsdebatten med Widding häromdan framhöll vår försvarsminister att ingen annan skall bestämma över vilka allianser Sverige vill ingå i.

  Om Pål Jonson ville ta del av nedanstående ser han att husse har en helt annan uppfattning.

  ”Det är ingen överraskning att USA både aktivt och passivt, genom konferenser, vetenskapliga evenemang och uttalanden av [Sydkommandots chef] general Laura Richardson, redan har klargjort att man anser att Kinas och Rysslands närmande till Venezuela, Nicaragua och Kuba är ett hot mot USA:s strategiska intressen i Latinamerika.”

 6. Ja, det var i sista minuten att en ordentlig debatt blev av om DCA-avtalet. Elsa Widding är mycket modig och säger som det är, samtidigt som hon klär av högförrädaren och USA-lakejen Pål Jonsson sin självgodhet och sina värdelösa argument om säkerhet och stabilitet. Debatten måste också gett riksdagsledmötena en rejäl tankeställare om vad såväl DCA som Nato är och går ut på.

  Fler heta debatter måste till i frågan, så att DCA-avtalet inte går igenom och att Sverige kan lämna Nato. Sistnämnda är faktiskt det imperialistiska USA:s förlängda arm i Europa.

 7. Elsa Widding talade om att DCA-avtalet innebär säkerhetspolitisk harakiri för Sverige, och visade USA:s och Natos ansvar för den ökade krigsfaran i Sverige och Europa. Något liknande som EW sa, har inte hörts från riksdagens talarstol på år och dag. EW verkar utgöra riksdagens opposition i DCA- och Nato-frågan och USA:s försök att göra Sverige till en vasallstat. Det verkar inte finnas någon fredskämpe just nu bland de 348 i knapptryckargänget. Tyvärr.

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.