Antisemitism istället för Gazakrig

stridsfaygel_300När tolv “vänsterprofiler” jamsar med i kören för stämpling av all kritik av Israel och sionism som varande antisemitism, måste man säga att Israel verkligen lyckats kapa åt sig tolkningsföreträdet i Sverige. Det skedde i Sydsvenskan igår.

Jan Guillou konstaterade det här redan för en dryg vecka sedan i Aftonbladet “400 barn är döda och nu handlar debatten om Ohly”. Men ett allvarligt läge kan alltid förvärras.

Begreppet “vänster” i samband med Palestinakonflikten har för länge sedan förlorat sin mening. Fatah var “vänster”, men korrumperades till slut så hårt av alla påtryckare att islamistiska Hamas till slut erövrade det palestinska folkets förtroende i allmänna val. Detta splittrade också “vänstern” i vår svenska palestinarörelse. Folk som kallar sig “vänster” finns med i alla fraktioner.

I breda kulturkretsar är beteckningen “vänster” ett slags kvalitetssäkring, vilket många gånger är mycket förrädiskt. De tolv “västerprofilerna” positionerar sig nu lydigt och påpassligt i den svenska ankdammen genom att avkräva sina vänsterkonkurrenter försäkringar om att de inte är antisemiter, vilket de försåts aldrig varit. Med detta bidrar de till avledning av berättigad kritik för Israels krigsbrott i Gaza och hoppas därmed kunna klättra ett par steg på ankdammens kvalitetsstege.

Saken utnyttjas nu också av Israel. I Aftonbladet kan man läsa att i Jerusalem Post skriver Abraham Cooper och Harold Brackman från Simon Weisentahl-centret att Malmös kommunalråd Ilmar Reepalus beslut att spela DC-matcherna med tomma läktarna styrts av “fördomar som ekar av nazistisk antisemitism”.

De tolv “vänsterprofilerna” spelar med i spelet där Ilmar Reepalu, Lars Ohly och bloggaren Jinge görs till syndabockar, medan krigsörnen Israel får putsa sina isgrå nästan helt oskadade fjädrar i lugn och ro.

Läs vad andra bloggar skriver om: , , , , , , , , , , ,

... är läst 737 gånger!

  1 kommentar for “Antisemitism istället för Gazakrig

  1. […] Bloomberg – Foregin Policy – Huffington Post Knut Lindelöf […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.