Är SD:arna ryska agenter?

Kan vi vara säkra på att ledande Sverigedemokrater är vad det utgör sig för att vara? Eller är deras ansträngda "svenskhet" något som borde göra oss misstänksamma?

Fem SD-riksdagsmän. Svenskar … eller?

Det där med hundratals Putinagenter i svenska medier, är bara toppen på isberget. Saken är mycket, mycket allvarligare än så: Putin har otvetydigt, i KGB:s efterföljd, fortsatt att bygga upp ett internationellt nätverk av tusentals, kanske 10-tusentals ja kanske 100-tusentals “sovande agenter”.

Anna Chapman; Anna Vasil’yevna Kushchyenko i trygg miljö i London.

Ni minns väl Anna Chapman som avslöjades i USA 2010? Det var dessa “sleepers” som inför presidentvalet i USA aktiverades och initierade sina “påverkansprogram”. Med bara 100 000 “sovande agenter” skulle det räcka för att, om var och en i genomsnitt övertygade 100 vanliga amerikaner, ge Trump 10 miljoner extra röster. Eftersom ryssar i utseendet mer liknar vita amerikanska väljare än svarta och spansktalande, förklarar detta också den sociologiska frågan om vilka som röstade på Trump.

Men USA är ett stort land, Sverige ett litet. Och vad vore enklare, nu när den svenska befolkningen ökat språngartat till 10 miljoner, än att en del av ökningen beror på insmugglade ryska “sleepers”.

“Svenska” städer i Ryssland!
I boken Sverige nästa? (1976) berättade Cristopher Jolin, på sin tid aktad borgerlig opinionsbildare, hur man i Sovjetunionen byggde upp “ett konglomerat av svenska städer och samhällen” där ryssar genomgick en 10-årig utbildning för att bli perfekta “svenskar” och fungera som “inflytelseagenter” (s. 242-43):

Svenska språket är obligatoriskt och undervisningen i alla ämnen sker på svenska av lärare som fullständigt behärskar språket utan tillstymmelse till utländsk accent. Olika dialekter inlärs även. Eleverna får från början svenska namn och uppmanas att fullständigt glömma sitt ryska modersmål och sin sovjetiska nationalitet. Svenska skolböcker och tidningar pluggas metodiskt in, likaså en del representativa svenska filmer och TV-program.

Några fotografier av de “svenska” byarna i Ryssland hittade vi inte på nätet, men väl dessa från “Sweden Hill” i Hokkaido i Japan, 30 km från skidporten Sappero. Kolla de lite artificiella träden längs bägge sidor av vägen.

All den invanda lärdom som en normalsvensk inhämtat efter cirka 40 års levnad prepareras omsorgsfullt in i eleven.

Svensk mat ätes, svenska kläder bärs, svenska kontorsinredningar och fabrikslokaler har minutiöst kopierats i dessa similisamhällen. Eleverna bor på hotell, i hyresrum och i våningar som är fullkomliga kopior av normala svenska hotell, hyresrum och våningar.

Efter omkring fem års studier, berättade Jolin, ansågs eleverna behärska svenska språket fullkomligt och ha god “hemkänsla” vid svenska förhållanden. Men ytterligare fem års studier ansågs nödvändiga för att uppnå perfektion.

Det gällde nu att dagligen och stundligen hos eleverna nöta in ett vanebeteende som kan gälla för helsvenskt av den mest observante och misstänksamme. I denna fortutbildning ingår även träning i att klara kontakter med andra agenter – genom kodannonser i tidningar, kodsignakler per telefon osv. Under utbildningstiden tränas eleverna ständigt fysiskt av experter från KGB-armén.

Sverige utsatt
Jag hoppas ni vid det här laget inser samma sak som jag? All den perfekta “svenskhet” som Sverigedemokraterna stoltserar med, kommer inte från dagens Sverige, utan från något hemligt KGB-läger i det inre av Ryssland! Det är därför den känns lite passé, 50-talsaktig. Det är därför den är så onaturligt perfekt “svensk”, som tagen från något oklanderligt rent kemiskt laboratorium.

SD-ledaren med hustru i oklanderlig svensk folkdräkt. Alltför oklanderlig?

Är inte många av SD:s framträdande personer lite grova och rufsiga, precis som ryssar? (Man vet ju hur oborstade dom är!). Ryssarna är ju också stora manschauvinister vilket förklarar bristen på ledande kvinnliga SD:are. Men mest egendomligt av allt, ökningen av sympatisörer till SD. Är det ryska “troll” och “hackers” som kommit från Petersburg, Moskva och andra metropoler där de blivit övertaliga, och nu siktar på att infiltrera Sverige på plats?

Och hur är det med “Chozjajan” (storbonden) själv, Jimmie Åkesson? Ser han inte lite rysk ut? Hur säkra kan vi vara på att den där runda blekingska dialekten inte döljer en kvardröjande rysk brytning som han inte lyckats arbeta bort?

... är läst 222 gånger!

  4 kommentarer for “Är SD:arna ryska agenter?

 1. Mats Parner skriver:

  Vänstervridningen i Sverige (Vox förlag, 1972) heter en utgåva som har stått i min bokhylla i åtskilliga år. Författare är ytterlighetsfiguren Christopher Jolin, således den bisarre filosof som Anders Persson skriver om här ovan, låt vara att Jolins förnamn stavas på annat sätt på framsidan i min bok än i Anders text.

  Min förresten; jag lånade volymen av Åke Löfgren, en gång i tiden initiativtagare till Unga Filosofer, och jag har avstått från att återlämna Vänstervridningen… till rättmätige ägaren för att bespara honom onödigt psykiskt lidande.

  Jolin var självfallet ingen “aktad borgerlig opinionsbildare”. Han stod faktiskt ett gott stycke till höger om Sven Stolpe och kunde aldrig härbärgeras i möblerade rum. Ingen tänkande människa tog honom på allvar. Om Jolin levt i dag – det är väl inte helt omöjligt att han gör det… – så skulle han passa alldeles förträffligt som Donald Trumps vicepresident eller som rådgivare åt Vladimir Putin.

 2. Bengt Svensson skriver:

  Jag minns den där beskrivningen från någon repmånad runt 1980. Det var speznaz-agenter, som talade flytande småländska (vi låg och avlyssnade ryssen från en småländsk skog) och som visste allt om svenska kändisar. När sedan en personbil stannade misstänkt nära och visade sig innehålla föräldrar med ett kissnödigt barn, så var saken nästan klar. Endast ryska agenter kunde vara så infernaliskt skickligt utklädda. Tänk vilka roliga lumparminnen man har!

 3. Anders Persson skriver:

  Mats P!
  Du kan vara lugn, av Wikipedia kan man lära att han dog 1999. Av det övriga kan man sluta sig till att det var först i slutet av 1970-talet som han slutade att vara “rumsren” när han blev öppen rasist och antisemit.

 4. Martin Kullberg skriver:

  Jo, om hälften var sant förra gången skulle hemlig agent varit Sovjetunionens tveklöst vanligaste yrke.

  Nejdå, SD har fått sin skjuts in i maktens korridorer av gammalt hederligt svenskt kapital. Med trollfabriker som var svenska, i a f fram till senaste valet då några Moskvatrogna blev intresserade av SD. De horder av SD-troll som uppenbarligen lärt sig rudimentär talspråkssvenska i något call center för nån svensk verksamhet, och som skrev enorma mängder kommentarer i början av SD-sagan, är nu borta sedan några år. Våra utländska trollfabriker har fått skaffa nya kunder.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.