Året på bloggen

crudo3_550

Crudo uppblåst vid fyren i Kråksundsgap 1973

Året som gick var dramatiskt. Kriserna kröp oss närmare. Vänsterns vingliga väg, vart Socialdemokraterna är på väg och yttrandefrihetens försvagning visar sig här på bloggen vara de områden som som lockat flest läsare. Med undantag för den allra mest lästa posten, som handlar om ett sjödrama med lyckligt slut 1973. Här följer årets 10 i topp-lista:

1) Crudos förlisning (611 besök)

Handlar alltså om fartyget Crudos förlisning vid Kråksundsgaps fyr i Bohuslän 1973. Det skrevs 2009 i oktober och är det inlägg som dragit flest besökare av alla. Det blev mest lästa även 2012.

2) Pol Pots förädiska leende (478 besök)

Skrevs efter att jag läst Pol Pots leende av Peter Fröberg Idling. Den skapade en lång och för mig givande debatt där författaren och Stefan Lindgren skällde på varandra men i praktiken var överens om att hela perioden mellan 1970 och 1979, inklusive tiden för USA:s bombningar alltså, bör undersökas.

3) Thomas Quick-affären (460 besök)

Mats Parners förtjänstfulla genomgång av denna affär blev populär bland besökarna.

4) Socialdemokrat? Ja, men … (413 besök)

Jag skrev om mina tvivel på att Socialdemokraterna har några större möjligheter att vinna valet 2014 om ledningen fortsätter att följa alliansen i fotspåren.

5) Granskning av en hets-granskare (389 besök)

Henrik Linde skrev en välbalanserad kritik av Åsa Linderborgs artikel Nu granskar vi skiten.

6) Mohamed Omar ber om ursäkt (378 besök)

Återkomsten från de islamistiska och antisemitinfekterade träsken hälsade jag med tillfredsställelse, men påpekade att vägen tillbaka kan bli svår.

7) Nej Ylva! (376 besök)

På årets första dag skrev Ylva Johansson ett blogginlägg och sågade Håkan Juholt som partiledare. Det var ett odemokratiskt grundskott från Socialdemokraternas informella maktcentrum mot Håkan Juholt som skadade partiet mycket svårt.

8) Hets mot folkgrupp  (371 besök)

Mitt eget bidrag till debatten om Åsa Linderborgs och AB Kulturs kampanj mot hatsajterna.

9) Jan Myrdal 85 (370 besök)

85-åringen som etablissemanget vällustigt häcklar för att han ännu inte är död, utan lever vidare och fortsätter producera intressanta artiklar och böcker.

10) Utsliten revolutionsromantik (366 besök)

En enkel uppgörelse med de trevliga vänsterstollarna som kräver stöd åt imperialisternas betalada “upprorsmän” för att de ska kunna installera sina islamistiska regimer, först i Libyen och sedan i Syrien.

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om: , , , , , , ,

... är läst 536 gånger!

(Visited 13 times, 1 visits today)

  7 kommentarer for “Året på bloggen

 1. Claes Rydbeck skriver:

  Inte ett ord om de förtjänstfulla gästbloggarna! Så synd!

 2. Knut Lindelöf skriver:

  Två av tre gäster kvalade in, inte illa.

 3. Tommy Sjöberg skriver:

  Knut, förstår inte varför alla dessa nedsättande omdömen. “trevliga vänsterstollarna” Räcker det inte med att dom har fel, vi som har en antiimperialistisk inställning till attacken på Syrien är ju i minoritet. Skall det värvas människor till den nyligen
  startade Fredsrörelsen så måste det ju värvas bland folk som har samma inställning som de “trevliga vänsterstollarna”.

  Hur räknas “läsare” på bloggen, jag t.ex har glömt att klicka i rutan nedan för automatiskt påminnelse så jag tittar efter kommentarer flera gånger om dagen.

 4. Knut Lindelöf skriver:

  Tommy!
  Trevliga för att både Kildén och Åsman vekar vara trevliga gubbar, stollar för att de hamnar helt galet i Libyen- och Syrien-frågorna (underförstått: enligt min mening).

 5. DZ skriver:

  Där ser vi i alla fall att spännande nyheter med goda slut slår alla åsiktsfäkterier med (ganska ofta) lite negativa vibbar. Vore verkligen något för allas vårt husorgan “FiB/K” att ta efter.

  Vilket man kanske redan gjort. Jul- och nyårsnumret av pappersupplagan var det bästa på mycket länge.

 6. Tommy Sjöberg skriver:

  Knut!
  Då måste det finnas en massa “stollar” bland dom som är utanför trotskisternas trevliga skara. Problemet är ju att majoriteten hamnat galet i Libyen- och Syrien-frågorna, hur skall du få över dom till din ståndpunkt? Det hörs inte ett ljud från den nyligen startade Fredsrörelsen här i Göteborg i alla fall. Eftersom du slagit in på att Tio-i-topp-ranka din blogg, så föreslår jag att du lägger ut vilka bland kommentatorerna som har flest nätmobbningar under 2013. Jag kan nominera några stycken i slutet av året om du nu inte vill reservera den platsen själv.

 7. skvitt skriver:

  God fortsättning på det nya året!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.