Att ni inte skäms!

Öppet brev till Stefan Löfvén med anledning av "Decemberöverenskommelsen" från arbetslöse Steve Palmqvist. Han är skådespelare, regissör, teaterlärare, kock m.m. som gjort ungefär 60 roller som skådis på olika teatrar och scensatt runt 55 teaterproduktioner som regissör samt för film, tv, teater, kulturfesivaler och fungerat som projekledare, producent, scenograf och kostymmakare alltsedan 1973.

Steve Palmqvist

Steve Palmqvist

“Det är en stor skam att ni fortsätter alliansens brottsliga slavpolitik, det som har kallats FAS3. Storbritannien har ju fått bakläxa på ett liknande slavsystem från EU-kommissionen och -domstolen och Sverige är det enda landet i unionen som nu har ett sådant skamligt och brottsligt slavsystem. Ni socialdemokrater har tillsammans med MP, V och SD som riksdagsmajoritet när ni var i opposition 2012 röstat bort detta, varför fortsätta det då nu när ni är vid makten?

Det är en skam för er S/MP-regering och den är en skam för Sverige. Ja jag vet att ni, i er maktfullkomlighet, aldrig kommer att lyssna på oss arbetslösa och fattiga. Era lögner har lurat folk att rösta på er. Jag gjorde det själv under många år.

Nu i senaste riksdags-, kommun- och landstingsval röstade jag förstås på Vänsterpartiet, som står för en human och solidarisk politik. Dem uteslöt ni ur er “rödgrönregering” … Den politiken V för, som handlar om solidaritet och humanism, övergav  ni för länge sedan, det vill säga redan på Göran Perssons tid, och ni har inte förändrat er till det bättre sedan dess.

Nu ska vi mobilisera alla arbetslösa för att gå emot er – och naturligtvis också allianspartierna – för att få bort det svenska slaveriet, denna skamfläck för vårt land. Jag är själv ännu inte i FAS3, vilket jag är tacksam att jag hitintills sluppit, genom ständigt nya vikariat och tillfällighetsjobb. Men det är viktigt att alla arbetslösa sätter sig upp emot er och protesterar mot detta slavsystem med all kraft.

Det är absolut inte SD vi sympatiserar med, men tyvärr leder er politik idag till att många fattiga och arbetslösa söker sig till detta totalt inhumana parti. De röstar i protest mot er och mot allianspartiernas under 8 år förda politik eftersom ni i grunden för samma antihumana politik som SD.

En del dras tyvärr med av främlingsfientligheten då de är eller hotas att bli “slavarbetare”. De ser hur illa de lever själva, i misär och i fattigdom på grund av dålig a-kassa och sedan det totala straffet och förnedringen att hamna i FAS3-slaveriet.

Vi har några grupper sedan ett bra tag på facebook som bekämpat detta och skapat stöd för de drabbade. Nu måste vi även göra dessa grupper aktiva i andra sammanhang, så våra röster når till er som inte lyssnar.

Vi vet att detta samarbete – “Decemberöverenskommelsen” – som S/MP-regeringen nu lagt grund till med Alliansen, kommer att leda till ett cementerat FAS3-slaveri. Om vi inte kan få hjälp av EU att tillrättavisa er. Det är en ren kriminell verksamhet ni som företrädare för svenska staten bedriver. Ni mutar slavdrivarna med 5000kr i månaden per slav och även om detta skulle halveras är det en lika brottslig verksamhet.

Skapa istället riktiga jobb åt oss i det offentliga med avtalsmässiga löner efter kunskaps och erfarenhetsnivå, skatteinbetalningar, arbetsgivaravgifter, pensionsinbetalningar och låt de som då får arbete också ha rätt till a-kassa igen som nu slavarna i FAS3 inte får …

Det är rent vidrigt att se er fortsätta denna politik med vinster i välfärden. Det finns behov av massor av arbetskraft inom skola, vård, omsorg och kultur i det offentliga systemen idag, då dessa fungerar uruselt. Det borde inte bli dyrare än att betala dessa mutor, socialbidrag, a-kassa, ökade sjukkostnader etc, etc, etc.

ATT NI INTE SKÄMS!

Steve Palmqvist”

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om: , , , , , ,

... är läst 477 gånger!

  3 kommentarer for “Att ni inte skäms!

 1. Ulla-Britt Niklasson Göteborgska skriver:

  Att det är “STOR SKAM” är det minsta man kan säga om dagens Socialdemokrati!

  Det är inte nickedockan Löfvén som styr partiet – nej det är den store förrädaren Persson som ligger raklång inför Israel/USA:s fötter! Pierre Schori frågar vilka hemliga vapenöverenskommelser som tecknats utan svenska folkets medvetande? Vapnen som används av Israel är förbjudna enligt folkrätten – vem tillhandahåller dom?

  När S och MP presenterade sin budget och sa att vinster i välfärden skulle försvinna, NEJ till Natomedlemskap och Palestina skulle erkännas som stat inbillade sig många att nu satt Persson och hans 10 f d S-ministrar som sålt sig till kapitalet på Långholmen! Vänstern hade ett stort inflytande i alla frågor!

  Men icke, för någon vecka sedan dök förrädaren upp som gubben i lådan och gav rådet till Löfven att samarbeta med ärkefienden Moderaterna!

  “En fiende mitt ibland oss” är en bra filmtitel som passar i dagens
  politiska värld! Media hänger på och talar omkring ämnet tills det blir så rörigt så ingen begriper vart Sverige är på väg!

  Varför blir inte vänstern starkare? Går det rätt till vid alla val? Vem skall man tro på? Ingenting där Persson är inblandad i alla fall! En enkel Katrineholm är mer aktuell än någonsin!

  De som avsatte eller avrättade Juholt sitter nu i S-regeringen; Damberg, Perssons springpojke var ute och förkunnade att S borde samarbeta mer med kapitalet och företagen! Jämtin som var den verkliga förrädaren mot Juholt är nu partisekreterare! Det luktar illa – mycket illa!

  Agera – protestera!

 2. Martin Kullberg skriver:

  Första vettiga kritiken emot uppgörelsen jag läst hittills, tack för den!

  De flesta har ju valt att diskutera det utifrån SDs infallsvinkel, skönt med en frisk fläkt förnuft, en bristvara dessa dagar.

 3. Adam Gillholm skriver:

  Hej Steve va ska vi göra på hemkunskapen på måndag?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.