ATT PROTESTERA MOT NAZISM ÄR ALDRIG FEL

“Borgerliga skribenter inklusive en mängd exmaoister och stalinister anser i allmänhet att det är fel att bojkotta bokmässan. Många av dem anser att det är fel att protestera mot nazisternas närvaro på Bokmässan, oavsett hur det görs.”

Så skriver “vänster”-bloggaren Svensson i en långt och mager text. Läs den! Den är ett intressant exempel på hur denna “vänster” resonerar. Ingen tanke på om man silar mygg och sväljer kameler här inte.

... är läst 196 gånger!

  11 kommentarer for “ATT PROTESTERA MOT NAZISM ÄR ALDRIG FEL

 1. Lise Blomqvist skriver:

  Fullkomligt ointressant, tycker jag. Tänk själv! Och sätt inte politisk etikett på dem som uttrycker en åsikt!

 2. Mats Larsson skriver:

  Knut, jag läste den (på din uppmaning) och tyckte att följande lät ganska övertygande:

  “Bokmässan har inget med yttrandefrihet att göra. Det är ett kommersiellt arrangemang där pengarna styr. Den som har råd att vara med och säger att de ställer upp på Bokmässans regler får vara med. Politiska aktioner vid sidan av de betalda platserna och båsen är inte tillåtna. Det finns med andra ord ingen yttrandefrihet på Bokmässan och det är okej. Bokmässan bestämmer själva över vilka som får vara med och det är brukligt vid alla typer av arrangemang. Politiska möten såväl som kommersiella musikfester och mässor.”

  Om jag ordnar en konferens om fria radikaler och öppnar deltagandet för alla som betalar konferensavgiften, så skulle jag inte tillåta en
  poster med nazistiskt innehåll. Jag kan inte se att det skulle strida mot yttrandefriheten.
  (Fria radikaler är ett kemiskt, i detta fall inte politiskt, begrepp och jag har ordnat en sådan konferens och kanske gör det i framtiden.)

 3. Knut Lindelöf skriver:

  Ingen har vad jag vet hävdat att det bokmässebojkottarna hävdar skulle vara olagligt. Frågan är rent politisk. Det handlar om att våga ta debatten eller stänga ut meningsmotståndare.

 4. Mats Larsson skriver:

  Jag förstod inte din kommentar. I min kommentar citerade jag vad jag uppfattade som kärnan i Svenssons argument. Att han sedan ger slängar i form av “exmaoister” och “stalinister” höjer knappast nivån. Men jag har svårt att hitta invändningar mot det citerade stycket. Och du var inte till någon hjälp.

  Men jag gissar att jag måste läsa mycket mer än bara den länkade bloggen för att förstå din kommentar.

 5. Knut skriver:

  Mats! Det förvånar mg att du inte förstår distinktionen mellan juridik och politik. Läs Åsa Linderborg om Nya Tider och Bokmässan. Hon har koll på läget.

 6. Mats Larsson skriver:

  Knut, min slutreplik: i motsats till det citerade stycket av Svensson, som jag tyckte klart tydliggjorde icke-kopplingen
  mellan Bokmässan och yttrandefriheten, fann jag Åsa Linderborgs text (AB 22/6) snårig, “intern” och nedlusad med name-dropping.
  För att nästan citera Linderborgs slutkläm: “Formulera dig [er] nu, så att vi som inte riktigt förstår kan lära oss något”

 7. Anders Persson skriver:

  Brukar inte sådana här bokmässor vara lite för stora? Kanske är det bra att deltagandet minskar påfallande. Alla de kloka bokförläggare som stannar får ju då större uppmärksamhet.

 8. Det gynnar mobboffret att fulmedier i maskopi med politikeradel gör en höna av en fjäder. Hade fulmedier i maskopi med politikeradel inte sagt någonting så hade mobboffret inte fått all denna gratisreklam.

  Således får man anta att fulmedier i maskopi med politikeradel faktiskt är ute efter att stärka sympatin för mobboffret. Frågan är varför. Min spekulation är att mobboffret är högervridet socialpolitiskt precis som S, MP och Alliansen.

  Man bör således fråga sig istället vad det är som mörkas eller censureras, anser jag. Detta är sannolikt monopolkapitalisternas verkliga fiende.

 9. Knut Lindelöf skriver:

  Mats L!
  Vi talar här runt varandra. Håller inte med dig om bedömningen av Åsa L.

 10. Mats Larsson skriver:

  Knut!
  Det får bli en slut–slutreplik. Jag har också en känsla av att vi talar runt varandra, så där är vi överens.

  Vad gäller Åsa Linderborg så gjorde jag inte en bedömning av henne som skribent, utan mitt uppfattning gällde strikt texten i AB den 22 juni.

  I tidsmässig närhet (16 juni) skrev hon följande i samma tidning, något som väckte stor upprördhet hos FB-sekten Anti-Euromaidan Sweden:

  “RT.com är en statlig propagandakanal [för Ryssland] som sprider homofobi och desinformation om den olagliga annekteringen avKrim“.

  Kristallklart uttryckt; jag kunde inte vara mer överens med henne.

 11. Knut Lindelöf skriver:

  Mats!
  Vi diskuterar Bokmässan och det ÅL skrivit om den. Klart slut!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.