Bland de maskerade är det lätt att smyga in säkerhetsagenter…

NS (kanske personens initialer) skickade en kommentar till min artikel i måndags, Almedalen och demokratin. NS vill varken uppge sitt namn eller en riktig e-postadress. NS opererar därför från en tysk serverplats justus.impium.de med påstådd fransk identitet och har följande ip-adress: 37.187.7.74. Naturligtvis är alla dessa smygåtgärder till för att undvika att bli spårad. Det är just denna sortens obehagliga, uppenbarligen svenska, debattörer jag vill undvika.

Men, vad denna ansiktslösa person – som förstås sitter någonstans och kurar – skriver är mitt i bedrövelsen ändå intressant. Därför detta blogginlägg.

NS skriver, jag citerar hela kommentaren (De kursiva styckena är NS:s citat från mitt måndagsinlägg):

”Att det råkar finnas några politiskt förvirrade i landet är inget att förvåna sig över. Men försök att föreställa er att dessa skulle kunna kvalificera sig i diskussioner med många politiskt orädda och engagerade människor i en levande folkrörelsedemokrati. Nej, deras förvirrade elittankar skulle upplösas som en unken doft i en sommarbris.”

Du följde uppenbarligen inte deras livesändningar (kolla youtube, går såklart även i efterhand), de hade inga större problem alls. Vilket var förväntat då det just inte är några politiskt förvirrade människor. Det är dom som stödjer detta system vi lever under och som tror på dess nonsens, som är dom förvirrade.

”Att polisen borde ha satt stopp för nazisterna p g a risken för slagsmål har jag skrivit om förut.”

Då är det väl rimligt att sätta stopp för vänsterdemonstrationer med samma ”logik”? Vänstern (åtminstone dess ytterligheter) är tyvärr ohotade världsmästare i att förvandla demonstrationer till upplopp och slagsmål. Se varannan ”motdemonstration” mot organisationer likt NMR, eller för den delen SD (en typ som är långt vanligare). Eller så gott som varje gång det är någon form av ”toppmöte” likt senaste G20 i Hamburg.

För det första, NS vet ingenting om vad folkrörelsedemokrati är, eller att folk i allmänhet avskyr rastänkande (nazism), provokationer mot ordningsmakten, samt hot och våld.

För det andra, NS har ändå en poäng, som vi på vänsterkanten måste ta som en mycket allvarlig varning. Svarthuvorna, som kallar sig vänster (den autonoma miljön) och som härjar runt i olika fredliga demonstrationer (i Göteborg och Genua 2011… och nu i Hamburg*) tjänar dagens globala finansherrar minst lika väl som NMR. Ja de är faktiskt ett ännu större hot mot Europas vacklande demokratier än Jönssonligan (r), genom att de på ett mycket effektivare sätt röjer väg för den verkliga fascismen, den som kommer att förvandla våra samhällen för fria medborgare till totalitära övervakningssamhällen med permanenta undantagstillstånd. NS resonerar precis som EU-toppen (A Merkels regering). Det är resultatet som räknas; tyska regeringens förslag om ett alleuropeiskt register över alla ”våldsbejakande (vänster-)extremister” har nu åter förts upp på dagordningen.

Vad den riktiga vänstern måste göra är att hålla rent från svarthuvorna i alla sammanhang. Erfarenheten lär oss dessutom att säkerhetstjänsterna alltid finns med i svarthuvornas led.

Så, till och med av en ansiktslös våldsbejakande NMR-försvarares kommentar kan man lära sig något…


* Vad som verkligen hände i Hamburg är svårt att veta i dagsläget. Att de stora manifestationerna var fredliga och att man verkligen försökte stävja provokatörer och bråkstakar råder det inget tvivel om. Men att ett informationskrig nu utbryter om vem som orsakade kravallerna och förstörelsen: polisen eller svarthuvorna, det är klart. Och det kriget vinner polisens försvarare med stor säkerhet. Läs en rapport från Hamburg av Tord Björk i Internationalen.

Föregående artikelOM VÄRLDSHÄRSKANDE
Nästa artikelResebrev från Sankt Petersburg VII: Opraktiska teoretiker?
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

5 KOMMENTARER

 1. Ännu en riktigt obehaglig anonym kommentar inkom idag, där jag och andra, som envisas med att skriva ut våra namn, varnas för detta. Han antyder därmed att det är förenat med stora personliga risker att tala fritt och uttrycka sina åsikter offentligt i Sverige idag. Därför måste man ha förståelse för att personer med oppositionella åsikter framför dem anonymt. NS som försvarade NMR tas som exempel på en förföljd stackare som därför tvingas maskera sig.

  Nonsens! Vad är det för veklingar som inte vågar stå vid sina ord? Nej, när yttrandefrihet (under TF) gäller ska alla som vill uttrycka sin mening tala i eget namn och stå för sina åsikter. Annars vet man snart inte vem det är som talar och till slut blir allt fejk och ingen kan lita på någon.

  Det här hör till kärnan i ett demokratiskt samhälle. Och här på bloggen publicerar jag bara kommentarer uderskrivna med hela namn.

  Det kan i sällsynta fall finnas skäl att vilja skriva under pseudonym, men då måste man för redaktören helst uppge skälet och absolut meddela sitt fullständiga namn och e-postadress. Meddelarskydd gäller enligt TF. Ingen har rätt att efterforska vem som skrivit.

 2. ”anonym” svarar:
  ”Du kunde ha nöjt dig med att refusera, istället valde du att ljuga och förvränga vad jag skrev.”

  Eftersom du inte uppger en användbar e-postadress måste jag svara dig på detta sätt.

  Håll dig borta från min blogg! (eller ta av dig masken)

 3. Bra formulerat och ett rejält tydliggörande för vad som gäller i enlighet med TF men samtidigt även vad som gäller på din blogg. Att öppet stå för sina åsikter och i sann demokratisk anda mötas i viktiga diskussioner och inte skapa falska situationer för att få gömma sig och framföra åsikter anonymt.

  Bra att du lyfte frågan direkt ut på bloggen och faktiskt publicerade den anonymes text så det kan ställas i relationen hur man vanligtvis inte gör annat än i undantagsfall.

  Det är skönt att du har ett så väl teoretiskt som praktiskt kunnande och erfarenhet som redaktör – det gör det tryggt att medverka på bloggen. Bidrar starkt till att man gör det just på den här bloggen.

 4. Fenomenalt bra Knut! Du är då cool. Mod har du så vi andra känner oss trygga även om en höna eller tupp med kammen på sned dyker upp som alias svarthuva. Hur länge har du haft bloggen Knut? Får dessa personer idag bära denna mundering lagligt? ISIS kanske varit inspirationskälla?

  Snart kanske politiker som har svårt med maskhållning bär papperspåse för att skydda sin id. Men en blind höna utgör inget hot i vår värld! Så av med falska masker som försvarsmekanism. Alla bör ta av sig riddarrustningarna denna tunga bepansring. Var mer avklädda i mänskliga möten. Så mycket roligare i relationer som när vi var små med en ”nakenhet” och visad öppenhet! Nu berättade nyheterna precis att någon bragts om livet igen.

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.