Den prisade brittiske politikprofessorn Matthew Goodwin levererar ett hårdkokt budskap i ny bok – nationell populism är här för att stanna.

Läs denna intervju av Tove Lifvendahl med Goodwin i dagens SvD >>

Föregående artikelSven Stolpe som den personifierade ondskan
Nästa artikelMöten med tecknade buspojkar

2 KOMMENTARER

  1. Man kan ju vända på smeten också och säga att populisternas framgång i starten är just att de anpassat sig till något som väcker anklang i breda kretsar. Men genom att sedan anpassa sig till det parlamentariska spelet riskerar de att bli ytterligare ett byråkratiskt parti som inte väcker så mycket entusiasm längre utanför den hårda kärnan. Övertygelsen om idéerna får vika för övertygelsen om att det är viktigare att tjäna ihop arvoden, riksdagspension och annat fint.

  2. Jag tror han har rätt. Uppgivandet av vårt nationella självbestämmande som följer av EU-inträdet är grunden för den situation som t ex Sverige hamnat i. Det driver fram populism som ett försvar, när förtroendet för sittande politiker är uttömt.

    EU är ett verktyg för monopolkapitalet i den globaliserade kampen om herravälde. Avveckling av välfärd i svensk mening till förmån för New Public Management, massinvandring med ökad kriminalitet som drabbar vanligt folk, tiggeri och minareter med regelbundna publika utrop och en politisk korrekt elit som skambelägger vanligt folks oro för en förvärrad tillvaro. Kulturens privatisering, reklamfinansierad muséiverksamhet, en massiv amerikanisering i alla avseenden. Lägg därtill de våldsframkallande liberaler i alla partier som göds av EU-eländet.

    Detta som några osorterade exempel. SD är inte emot EU i grunden, de vill bara ha bättre villkor.

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.