BIDENS OCH HARRIS VÄLKOMNAR RYSSARNA – VICE PREMIÄRMINISTERN

2
462

Bengt Svensson i San Francisco skickade också en artikel från RT (som inte är stoppad i USA), som berättar att en rysk delegation deltog i Asia-Pacific Economic Kooperation (APEC)-mötet i San Francisco med vice premiärminister Aleksey Overchuk i spetsen.

De blev artigt bemötta av Joe Biden, Jill Biden och Kamala Harris, allt helt enligt protokollet.

Trots att relationerna mellan USA och Ryssland är på absolut bottennivå, de sämsta på flera decennier, på grund av konflikten i Ukraina och andra frågor, upplevde den ryska delegationen inga problem under evenemanget. Det här berättade Overchuk för nyfikna journalister på lördagen.

Han beskrev evenemanget som ”mycket lyckat” eftersom deltagarna kunde röra sig helt fritt och tala med vem de ville. Anledningen till det ansåg han vara att man hittat en gemensam plattform trots ”mycket svåra förhållanden” i världen för närvarande.

Det gemensamma uttalandet efter APEC-mötet saknade helt ”politiskt giftiga skrivningar” t ex om konflikten i såväl Ukraina som i Gaza.

Är det en upptining på gång?

Föregående artikelRapport från San Francisco
Nästa artikelGunnar Johansson – Hufvudstadsbladets legendariske krigsreporter

2 KOMMENTARER

  1. Upptining? Jag tvivlar, men kanske ”vänta och se” är på gång. Jag antar Biden skakade hand med ett antal potentater från APEC-länderna (inte minst ”diktator” Xi). Men han undvek ryssarna. Det är därför som rt.com inte visar upp något ”photo-op”. Jämför med bilden i SF Examiner, där Xi och Biden ser ut som ett nyförälskat par som ser varandra djupt i ögonen.

    Det första man undrar, när man ser rt:s bild ovan, är ”Vad glor de på?” Hade vicepres Harris satt händerna på kinderna kunde hon stått modell till Edvard Munchs ”Skriet”. Man vill ju tro att mannen i profil t v är en rysk delegat, men han nämns inte i bildtexten. Det vore roligt att veta i vilket sammanhang bilden togs.

  2. Mannen i profil är Douglas Emhoff, Kamala Harris förste make. Kamala är däremot Dougs andra fru. Dessutom blev herr Emhoff ”second gentleman of the United States” när hans fru blev vicepresident 2021. Inte bara det utan ”the first second gentleman of the United States”. Emhoffs första fru heter Ingrid. Nej förlåt, Ingrid var ju Ben Cartwrights andra fru, hon som var mor till den där klunsen Hoss. Kerstin ska det vara. Kerstin är mor till Emhoffs två döttrar som verkar normala till växten. Dessutom har jag forskat fram att Kamala Harris är den förste vicepresidenten i USA:s historia som har dejtat underhållaren Montel Williams. Man känner verkligen historiens vingslag.

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.