Ett liv, en tid – 1884–1973 genom kameraögat

bok-ett-liv-en-tidBoken presenterades på Galleri CANEWAZ, i Göteborg den 7 maj (2013). Ett sammantaget mycket lyckat evenemang i all sin enkelhet.

Boken innehåller en tidigare opublicerad ungdomsdikt av Anders Österlng.

GP skrev om boken

Henrik Linde skrev i kommentar följande: ”Nu har jag läst boken och blev glatt överraskad av att den innehåller så mycket mer än jag väntat mig. Med mitt fotointresse hade jag föreställt mig en bildbok som med fotografier skildrar en lång tidsperiod. Men du berättar ju också om släkthistorien och saxar stycken ur Percy Lundwalls dagböcker som ger ytterligare en dimension till bilderna. Liksom dina kunniga kommentarer till hur tidsandan påverkar människor och en gång beskrivits av författare som Strindberg och Söderberg.

Tack för en fin läsupplevelse av Ett liv och en tid.”

Bror Kajsajuntti skrev i en bloggkommentar: ”Stort Grattis! Speciellt trevligt tycker jag det är, att jag tydligen fungerade som en uppmuntrare. Trevligt även att du i din text kommenterade Percy Lundwalls fotograferande:

’Inte minst hans fotometod är intressant. Han tillämpade från första början ett avspänt och okonstlat sätt att fotografera som ger bilderna ett ovanligt liv och påminner om dagens vardagliga digitalfotograferande. Fast alltså redan för 100 år sedan.’

Det gör att boken blir än mer intressant. Jag kommer att recensera den i Krattan, några större tidningar kommer jag tyvärr inte in på. Jag har försökt, men ser man t.ex Norrbottens-Kuriren och NSD, så har de sina fasta recensenter. De vill inte heller ha mig som ’bloggare’.”

Stefan Lindgren skrev bl a följande om boken på sin blogg 8 dagar: ”Dels tycker jag mig höra en ton av Olle Häger och Hans Villius i många av de återhållsamma men exakta kommentarerna. Dels är det naturligtvis
ingen slump att författaren är skolad i Folket i Bild/Kulturfront, i djupaste vördnad för dem som byggde landet.” Hela recensionen >

Lars Drake skrev på bokens facebooksida: ”Jag har läst boken och tittat på alla bilder. Din morfar var verkligen mångsidig. Det var riktigt intressant att läsa om hans liv. Du lyckas ge liv åt en svunnen tid, Knut. Tack!”

Per Åkerlund skrev så här: ”Jag har nu läst hela boken. Det är fantastiskt att på detta sätt kunna följa en människas liv. Ett liv som ligger nära oss i tid och rum, men som nog ändå känns ganska främmande för de flesta. Det ger perspektiv på våra egna liv och det som händer idag. Tack Knut Lindelöf för att du på detta sätt gett din morfars fotoskatt spridning och bevarat den till eftervärlden!”

Ett litet urval av bilder från boken:

Beställ boken!