”Medborgarna ska tryckas till, våra tankar och preferenser ska bekämpas. Rätten att själv välja sina grannar är minsann inte till för kreti och pleti, utan bara för särskilt utvalda. För sådana som Åsa Lindhagen själv. För hycklarna och översittarna i den politiska adeln.

Åsa Lindhagens anklagelser mot de svenskar som vill leva ett liv där de känner samhörighet och gemenskap med grannarna är direkt skamlösa. Först den dagen då hon själv flyttar till ett mångkulturellt område, och skaffar nya grannar av mer varierat ursprung, kan hon bli det minsta trovärdig. Men den dagen lär förmodligen aldrig komma.”

Läs hela artikeln på Det goda samhället

Föregående artikelRegistrering av ras, etnicitet och härkomst…
Nästa artikelEtt paradigmskifte?

6 KOMMENTARER

 1. Ja, det har ju blivit så att våra ledare predikar en sak för menigheten och en annan för sig själva. Och! De gör detta utan att blinka. Utan att känna ens den minsta skam eller skuld.

  Några talar vackert till folket om arbetarrörelsens värderingar, men öppnar sedan, för egen vinning, dörren till bankmiljonerna (T. Östros och G. Persson). Och som du Bitte skriver, ministern talar om vikten av det mångkulturella grannskapet, men väljer för egen del helt andra grannar. Usch, men bra skrivet Bitte.

  Och jag fångas lite extra av bilden från gårdsfesten i Tierp, som illustrerar din artikel. Som f d Tierpsbo minns jag väggmålningen i Tolfta kyrka, någon kilometer från själva köpingen. Där kan vi beskåda hur räven predikar för gässen. Låt oss sluta niga och bocka inför de sluga rävarna. Gäss i alla länder förenen eder!

 2. FRÄCK LÖGN
  Assarmo polemiserar mot jämställdhetsminister Åsa Lindhagens debattinlägg i Svenska Dagbladet.
  Lindhagen redogör för vad regeringen gjort och planerar att göra för att motverka rasismen i Sverige. Hon uttrycker inga som helst uppfattningar om boendemiljö och val av grannar.

  Assermos anklagelser är smutsiga lögner.

  Kolla själv.

 3. Men Kalle G då!
  Vad menar du med ”fräck lögn” och ”smutsiga lögner”? Åsa Lindhagen behöver inte i skrift uttrycka sin egen uppfattning om ”boendemiljö” och ”val av grannar”. Det visar sig i hennes egna, konkreta, val. Det är ju detta Bitte Assarmo förtjänstfullt avslöjar. Åsa Lindhagen verkar vara en utmärkt representant för det byråkratiserade Mp, som äntligen kunde nå sina eftertraktade statsrådstaburetter och fortsatt klamra sig fast i den ekonomiska överheten tack vare s k ”centerpartister” och ”liberaler”.

  Svensk statskonst förfaller alltmer i den politiska splittringens epok. Folket behöver och kommer säkerligen att ta sig ett annat politiskt styre om två år. Och det är inte något att beklaga!

 4. FRÄCK LÖGN 2
  Bitte Assarmo skriver: ”Det område där hon köpt sin bostadsrätt är ett, för Stockholmsregionen, påfallande homogent område, där endast omkring 11 procent av de boende har utländsk bakgrund.”

  Åsa Lindhagen bor på Täppgränd i Dalen. En stadsdel 6 km söder om Kungliga Slottet. Området består av flerfamiljshus byggda på 1980-talet.

  SVT har för Sveriges alla valdistrikt kompletterat valresultatet 2018 med socioekonomiska data från SCB.

  Täppgränd ligger i Enskede 22 Dalen S och har 1714 invånare. Av dessa har 42% utländsk bakgrund och andelen sysselsatta i arbete är 73% – vilket är lägre än genomsnittet i landet. Andel högskoleutbildade i distriktet är 49% och medianinkomsten är 20.283 kronor/månad vilket är lägre än genomsnittet i riket.

  Assarmo lämnar fullkomligt felaktiga uppgifter. Hennes artikel bygger helt på lögner.

 5. Tja, Kalle G, nu behöver ju det som Assarmo skriver inte vara fel. Hon kan ju ha köpt sin bostadsrätt, med pengar hon fått från svenska skattebetalare, men ännu inte ha flyttat dit. Men du kanske har närmare kännedom om hennes sociala förhållanden? Vore bra om du redovisade dessa i stället för att tjata om ”lögner”. Det är du som har framfört och nu ytterligare en gång talar om ”fräck lögn” och ”lögner”. Alltså är det du som har hela bevisbördan för dina påståenden. Uppenbart är att du och Assarmo har olika informationer. Vem ska vi tro på? Hittills har även du bara framhärdat med påståenden till stöd för dina uppenbara anklagelser.

 6. Assarmo skriver:
  ”Själv bor jag i ett relativt mångkulturellt område med grannar av olika ursprung.”

  ”Först den dagen då hon [Lindhagen] själv flyttar till ett mångkulturellt område, och skaffar nya grannar av mer varierat ursprung, kan hon bli det minsta trovärdig. Men den dagen lär förmodligen aldrig komma.”

  Assarmos grannar på Vrenavägen 10 i Högdalen: Beyge, Bromaeus, Lindroth, Nehlin, Sandell, Shafahi, Thulin, Weylandt, Zackrisson, Åström

  Lindhagens grannar på Täppgränd 115 i Dalen: Albinsson, Bolouri, Eriksson, Ghafourian, Hassan, Jakobsson, Jibril, Kümmerling, Lehtonen, Lindgren, Marti De Luque, Olofsson, Semeniuk, Sörnäs

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.