Bitte Assarmo

”Lena Endre anser att ’de äldre generationerna’ borde skämmas, läser jag i Aftonbladet. För vad, undrar du kanske. Tja, för allt från oljeborrningar, smältande isar till att Trump vill köpa Grönland, om jag uppfattat saken rätt. Det är häpnadsväckande arrogant. Och anledningen till att Lena Endre tar sig sådana här friheter är både infantil och skrattretande. Den stavas ’Tunn is’.”

Bitte Assarmo på Det goda samhället

Föregående artikelLe Livre de Cuisine
Nästa artikelTryckfriheten är medborgarnas vapen mot överheten

2 KOMMENTARER

  1. Skuldbeläggning av de lägre klasserna, skikten i samhället har alltid varit överklassens och dess vapendragares roll. Liksom den yngre generationen ofta skyller problem på den äldre. Mina döttrar sa till exempel när de var tonåringar: ”Som ni har ställt till världen kan man inte skaffa sig barn!” Men omvänt gäller också. På ett 80-årskalas nyligen sade en knappt 50-årig man: ”Ungdomen nuförtiden förstår inte…”. 80-åringen själv har vid ett par tillfällen beklagat sig: ”Det är illa med dagens ungdom. Mina barnbarn vet inte skillnaden mellan en spade och en skyffel!”

  2. Inget konstigt att en skådespelare annonserar för den film hon medverkar i, ej heller att annonsen publiceras. Kanske märkligare att motståndare repeterar, men helt utan sakargument? Det finns ju faktiskt sakargument.

    Vem har skapat ökande folkmängd? Vem har röstat för krigshetsande partier? Vem har massimporterat människor till arktiskt klimat? Har det ökat eller minskat CO2? Har det ökat eller minskat den ekologiska hållbarheten?

    Vad säger vetenskapen om olika massutrotningsevent, asteroider, kärnvapenkrig, överbefolkning? Vilka har röstat för partier som är för fred, asteroidforskning, en hög nationell självständighet kombinerat med internationellt samarbete, ekologisk hållbarhet och god beredskap? Vilka har röstat för motsatsen?

    Det finns INGA skyldiga barn, men det finns, helt evident, oskyldiga och skyldiga röstberättigade.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.