Bloggens utveckling under 10 år

Även under 2019 har trafiken ökat. Antal läsningar (artiklaröppningar) snuddar nu en halv miljon. Nästa år går vi över den gränsen. Det är inget toppresultat jämfört med de riktigt stora, men ett framsteg för något i våra dagar så antikverat som en seriös sajt med ett klassiskt vänsterperspektiv.

Något som bryter trenden detta år är att antalet besökare (de mörka staplarna) nu tagit ett litet skutt. Under de tre senaste åren har antalet besökare legat i stort sett still; 107.000 – 117.000 – 110.000, för att i år klättra till 131.000. Det betyder att bloggen nått 20.000 fler läsare under året.

Under hösten har mitt arbete med bloggen kommit lite i bakgrunden på grund av att jag då byggt upp och blivit redaktör även för fib.se. Det har tagit tid och energi. Men nu tror jag den sidan funnit sin form och kan bli lite mindre tidskrävande.

Tio i topp-listan (30/12) för mest lästa artiklar under året ser ut på följande sätt:

 1. Fastnaglad i alkoholens järngrepp (8277)
 2. Sven Stolpe som den personifierade ondskan (5670)
 3. Mäktiga krafter bakom klimatalarmismen (4006)
 4. Nyckelpersonerna bakom genombrottet (3689)
 5. Är Gui Minhai en värdig Tucholsky-pristagare? (2559)
 6. Bör man … diskutera Stalin (2232)
 7. När argumenten tryter, höj rösten … (1969)
 8. Robert Mathiasson blev utmobbad och ersatt … (1953)
 9. Ordföranden som försvann (1695)
 10. Finns inte staten Syrien (1669)

Med detta lite torra budskap önskar jag Er alla trogna och otrogna besökare ett gott nytt 2020.

Föregående artikel70-talsvänstern var en demokratisk rörelse
Nästa artikelDet är skönt att tycka synd om sig själv
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

3 KOMMENTARER

 1. Jag läser även Global Politics och Nyhetsbanken/8Dagar. Alla 3 är bra, men du har skrivningar med lite annorlunda vinklingar. Håller inte alltid med men nästan alltid intressant!

 2. Gott Nyår, Knut!

  Roligt att bloggen fortfarande lever och lever bra i skuggan av ditt förtjänstfulla och väl utförda arbete för FiB/Ks nätupplaga. Skulle vara roligt att se statistik även där!

  Men, alla vet vi ju den gamla sanningen att det finns tre (3) sorters lögn. I förvärrande grad lögn, förbannad lögn och statistik. När jag kollar lite närmare på listan för det nu snart förbiklingande kalenderåret (det tydligaste tecknet för att människan är alltings mått!) slår det mig att de två första noteringarna är för 2018! Och det som intar andra plats på listan är ett helt okommenterat inlägg!

  Hur ska man tolka dessa något konfuderande fakta?

 3. Gott Nyår även till dig Dennis Z!
  Det enkla svaret är att verkligheten är aningen mer komplicerad än vad du kanske tänkt dig i det här fallet. Statistiken bygger på räknade antal gånger en artikel är öppnad under året 2019 (ninus drygt en dag 31/12). Alltså två artiklar – som publicerades under 2018 – har alltså öppnats fler gånger under 2019 än någon artikel publicerad under 2019. Antalet kommentarer har inget med detta att göra. Att ”Fastnaglad i alkoholens järngrepp under 23 år” har 0 kommentarer är bara ett resultat av att alla läst, men att ingen tyckt sig ha lust att kommentera. Så är det också ibland. En gissning från min sida är också att orden ”alkohol” och ”ondska”, som finns i rubriken, drar bra på Google.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.