Dags att summera bloggåret 2017. Förra året rapporterade wp-statistiktjänsten 107.000 besökare och i år (2017) 116.000, en ökning på blygsamma 9.000 (ca 8,5%). Antalet sidvisningar har ökat från 333.000 till 349.110, alltså med 16.000 (ca 5%). Det här betyder att ökningstakten minskat mycket jämfört med de föregående tre åren. Trots att antalet publiceringar ökat från 429 förra året till 600 i år (ca 40%) har inte trafiken ökat i samma omfattning. Kanske har vi nått en platå med nuvarande profil? För att öka snabbare måste vi nog ta ett nytt utvecklingssteg. Vad det ska bestå i är emellertid svårt att se just nu. Kom gärna med förslag på ändringar.

Tio i topp av publicerade artiklar ser ut som följer:

[table id=13 /]

Ekonomin
Under året har jag mer ambitiöst gått ut med att kostnaderna måste täckas av intäkter på något sätt. Har inte längre råd att ta alla utgifter från mitt personliga sparkonto. Hittills har jag valt att undvika reklam och istället valt att vädja om ekonomiskt stöd från Er högt ärade läsare. Det har givit ett mycket glädjande resultat. 11.000kr har inkommit och av dem har förbrukats ca 1.700kr till serverhyra, ca 700kr till e-DN och 1.500kr till konsulthjälp för några viktiga layoutändringar. Har just nu 6.900kr kvar på bloggkontot.

Stort tack och gott nytt år till Er alla som donerat pengar till mitt bloggprojekt! Jag ska förvalta dem efter bästa förmåga och fundera vidare på vad som skulle kunna göras för att vi nå fler läsare. Som sagt, välkomna med synpunkter och idéer.

Föregående artikelRyska barn bäst i världen i läsning – USA hotar med sanktioner
Nästa artikelJan Myrdal i dåligt sällskap – eller ett nytt världsläge?
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

1 KOMMENTAR

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.