Bring them home …

Läget har faktiskt ljusnat lite efter valet. Nu finns större chans att en majoritet kan bildas i riksdagen för att få hem de svenska soldaterna från Afghanistan.  Inget kan just nu vara viktigare än just detta. Vill vi arbeta för avspänning mellan muslimer och kristna, araber och européer (bl a. svenskar), palestinier och israeler, måste alla främmande soldater lämna Afghanistan. Sverigedemokraterna vill det, samtidigt som de hetsar mot muslimer som grupp. Det är inte trovärdigt, men deras röster i riksdagen kan lika fullt hamna rätt i denna fråga. Det ska vi utnyttja.

Talade idag med en fransk vän, som oroade sig för alla slöjor, niqabs, burkor och annan kvinnlig inpackning här i Sverige. Samtidigt förbannade min vän Frankrikes koloniala äventyr i Algeriet och menade att fransmännen fick skylla sig själva den gången. Vi enades till slut om att hatet från förorternas folk skapas av soldaterna i Afghanistan, Irak och Israels övergrepp mot palestinierna. Så länge våra regeringar påstår att de för en kamp för demokrati genom att “befria kvinnor” och “ge flickor skolgång” – medan man i själva verket bara är ute efter att säkra oljan till ett lågt pris, så kommer förorternas folk att klä sig allt mer burklikt. Inget retar mera just nu. Frågan går alltså ej att skilja från soldaterna i Afghanistan. Bring them home!

Bloggportalen Intressant
Andra bloggar om: , , , , , ,

... är läst 835 gånger!

(Visited 1 times, 1 visits today)

  4 kommentarer for “Bring them home …

 1. Bror Kajsajuntti skriver:

  Det första jag tänkte på var vännen Jan Viklund från Knivsta, som har hemsidan Gandhi Today och sjöng sången vid demonstrationen mot USA:s bombningar i Norrbotten den 7 augusti. Ett par timmar senare greps vi – tre medelålders män, när vi skulle flyga drake vid infarten till F21. Vi ville visa sambandet med filmen Flyga drake. Drakflygning förbjöds av talibanerna och är numera även förbjuden vid militäranläggningar i Sverige. Tänk er att USA övar bombflyg i ett formellt f d neutralt land, för att terrorbomba i ett annat tidigare (och kanske fortfarande) neutralt land – Afghanistan.

  För detta står vi – de Tre Vise Männen – åtalade för brott mot skyddslagen och hotas av upp till två års fängelse.

  Vi är inbjudna att tala om detta på Norra Bantorget vid demonstrationen lördagen den 9 oktober. Kom och lyssna!

  gandhitoday kan ni se delar av filmen som polisen först beslagtog tillsammans med min digitalkamera som varit nedpackad i en väska med bilder bland annat från en kvinnas 90-årsdag.

  NÄR MAN FÖRBJUDER DRAKAR

  Mer om detta kan ni läsa i min tidskrift Krattan, Afghanistan.nu, Proletären, Flamman och Landet runt i väntan på Malmö Fria tidning. På Gandhitoday kan du även klicka in dig på “1000 Kites for Peace”. Gör draken som finns på flygbladet till symbol för fredsrörelsen. Gör Sången “Bring them home” till symbol för aktionen. Översätt den gärna till svenska. Sjung även den nya svenska nationalsången vi sjöng i Luleå, som jag lägger ut på min blogg: http://www.metrobloggen.se/krattan

 2. Kjell Martinsson skriver:

  Men är inte SD i samma position till (M) som (SKP), (VPK) och (V) varit i förhållande till (S)?

 3. Knut Lindelöf skriver:

  Man kan se det så. Men läget är betydligt mer komplicerat. Jag tror faktiskt att S och V bär huvudansvaret för SD:s stora genomslag. Det är de som svikit det arbetande folket och blivit förmedlare av medelklassvärderingar med allt från skolflum, fri marknad, urholkad anställningstrygghet, ungdomsarbetslöshet, svenska soldater i Afghanistan, skrotad värnplikt, EU-inträde … Att de “borgerliga” partierna har i stort sett samma linje gör saken bara ännu värre. Det finns ingen riktig opposition. Jag får nog också skriva ett blogginlägg om SD. Här finns många ömma tår.

 4. Kjell Martinsson skriver:

  Ytterst är det ju imperialismen som är boven i dramat. USA:s bomber och skräckaktioner får ju folken att fly hela tiden. Istället borde man ju satsa på utveckling! (SD) är ju ett annex till (M). Företeelsen främlingsfientlighet är fr a centraleuropeisk, med en del rötter i nazism och fascism.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.