sd-vem
Klicka på bilden till DAGENS MEDIA, längst ner i artikeln. Där finner du filmsnutten.

Är de övervintrade gamla nazister? Eller uppstajlade järnrörsfajtande ungtuppar? Eller konspirerande dåligt kamouflerade fullblodsfascister?

Nej, här I denna filmsnutt får Sverigedemokraten ett ansikte. Britt Engqvist heter hon, fullmäktigeledamot för SD sedan tre år i Karlstad, är sjukpensionerad svetsare och vill satsa på en politik som ger mer resurser till vård och omsorg, för ”det behövs ju faktiskt mer folk i vården.”

Men egentligen vet hon ingenting om politik. Det deklarerar hon helt uppriktigt. Men hon ställer snällt upp och svarar på journalistens frågor, fast hon egentligen inte har några svar. Hon framstår som en genomhederlig person, utan dolda eller onda avsikter på något sätt. Britt passar mycket dåligt in i mediebilden av Sverigedemokraterna.

Den här filmsnutten kan innebära ett verkligt genomslag för SD; ärligt småfolk, som inte gör sig viktiga, som inte tänker sko sig på andras bekostnad, som bara vill försvara vanligt folks trygghet.

Hur kan det komma sig att SD lyckas få hederliga och politiskt helt okunniga människor att ställa upp? Och, vem skulle Britt Engqvist ha röstat på tror ni, om SD inte fanns?

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om: ,

Föregående artikelRastänkandet förädlas åter till ”vetenskap”
Nästa artikelImperier går alltid under i ultrarapid
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

6 KOMMENTARER

 1. Det är många som lagt ut denna för att visa hur ”dumma och obildade” SD-folket är. Jag är glad att du gjorde denna vinkel. Jag har nämligen alltid hävdat att SD till stor del rider på en berättigad missnöjesvåg som vänstern hade haft mest att ge om de hade kunnat fånga den.

  Var det inte något liknande i Tyskland före kriget? Jag tycker det verkar som de flesta anser att det var den ”lägre” medelklassen och småborgare som följde nazisterna. Jag undrar dock ändå om inte de arbetare de fick med sig var det som avgjorde. Nu är vänstern ändå svagare än då. Hur gör vi nu? Hur får vi in detta missnöje på ett progressivt spår?

 2. Bra att du ser det som jag. Dagens Media kallar det ”mardrömsintervju”. Jag tror det blir en SD-hit. Vi befinner oss mitt i en mardröm. Jämför Löfvéns glittriga ”jultal” med detta. Vem går hem hos de med valkar i nävarna? Man filmade t o m Britts arbetarhänder.

 3. Knut!
  Hoppas du har fel där. Jag är mycket oroad över denna utveckling. Jag ser nu de märkliga lagarna man tänker införa i Spanien mot alla som protesterar mot de pågående nedskärningarna. Luktar fascism lång väg.

  Jag såg på Rapport hur de mer eller mindre försökte framställa Svoboda som rumsrena EU-anhängare. Samt bilderna på McCain stående sida vid sida om Svobodas ordförande.

  Samt Norge, där Högern och Framstegspartiet har bildat regering. Innan minnet av Utöya ens kallnat.

  Ska man ropa på vargen så måste det väl ändå vara nu. I sagan kom ju vargen faktiskt till slut.

 4. Sorgligt!

  I gårdagens Rapport eller Aktuellt avslöjades miljardrullningarna i Engelska skolan, ägt av Amerikanska Riskkapitalister! Lyxmat, lyx lyx lyx!

  Var står Socialdemokraterna? Är makten och härligheten redan överlämnad till fascisterna?

  Bodström som försvarar dessa utsugare i domstol! Sossen i Kungsbacka som förskingrade en kvarts miljard genom att köpa och sälja skolor. John-Emanuel, sossen med hästsvansen som förskingrade miljoner avsedda för nyanlända flyktingar och deras boende. Nu om någonsin måste den förda S-politiken stoppas! Vänstern kommer liksom under första och andra världskriget att tystas! Inga reaktioner mot avslöjandena om avlyssningarna! Tystnad råder! Socialdemokraterna är mer involverade än någonsin!

  Hela svenska samhället har krackelerat!

 5. Ulla-Britt!

  Har du verkligen inte något annat att bidra med i diskussionen än kritik mot diverse ”amoraliska” företrädare för Socialdemokratin. Det här är ju, som Knut försöker förmedla, en ärlig politiker, som inte skiljer sig från vanligt folk. Att Bodström och Robinson-johnemanuel inte är detta vet vi sedan länge.

  Du måste svälja din bitterhet, eller snarare omformulera denna till en vass systemkritik bortom det vanliga vänstergnället. Bara den korta självhistorien du lämnade i en annan tråd antyder att du har möjlighet till detta. Skit i dagspolitiken och se framåt!

  Ta kontakt med Göteborgsfibbarna (Kjell Martinsson bl a) och försök att i samtal utveckla din kritik vidare. Vi har stora uppgifter framför oss och behöver din energi och entusiasm.

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.