Boken Tack för idag, slut för idag var ett destillat av allt jag skrev efter att ha blivit utslängd från Uppsalas grundskolor 2005. Jag tänkte mig en större bok som skulle ge min samlade bild av situationen i grundskolan vid den tidpunkten med förspel, pedagogiska och politiska utgångspunkter, historisk tillbakablick mm. Allt det materialet hamnade emellertid i karantän på hårddisken.

Så här drygt fem år senare tar jag fram de gamla filerna och finner att materialet faktiskt fortfarande är intressant. Mina slutsatser då för fem år sedan håller fortfarande och mycket av det jag skrev om då tycker jag är dåligt belyst i den nu aktuella skoldebatten. Man tenderar att glömma och därmed riskera att göra samma misstag igen.

Jag har därför lagt ut en del av de strukna kapitlen (lätt redigerade) här och hoppas med detta kunna fånga en eller annan ny läsare.

Bonus 1 – Min skolhistoria

Bonus 2 – Att bli och att vara lärare

Bonus 3 – Mitt pedagogiska credo

Bonus 4 – Barnets nya värld

Föregående artikelGadaffimordet
Nästa artikelKontraster och klyftor
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.