Vi befinner oss i en tid då svenska politiker hellre berättar sagor för folket än att föra riktiga samtal om verkligheten. Carl Hamilton är orolig för vår demokratis framtid.

DN 9 juli 2024

Föregående artikelDiagnoserna löser bara problemen för stunden – men inte på sikt
Nästa artikelAtomic Swing – Diken, stubbar, Nato

1 KOMMENTAR

  1. Det är väl samtiden som bör oroa oss nu. Framtiden blir möjligen en framtida fråga.

    Jag är redan oroad för att USA vill att svenskarna så att säga skall ’göra grejor’ när landet nu är underställt Nato. Och som ett brev på posten dök en USA-general (tydligen nu som ’konsult’) upp i Visby och tyckte att Sverige och Danmark skulle gå ihop och hindra trafik med tankfartyg från ryska hamnar i Östersjön. Det är att be om allvarligt trubbel.

    Påminner på sätt och vis om början av 1950-talet när Sverige på USA:s uppdrag bedrev närgången flygspaning mot Sovjet – det slutade ju med ett par nerskjutna svenska plan. Det var någon historia om estniska sabotörer som enligt engelska önskemål skeppades över till Sovjet under samma tid, men jag vet inte om Sovjet gjorde något direkt mot Sverige i det sammanhanget. Hur som helst: Det är ren idioti att agera som ombud för en annan stat i aggressiva ärenden, och riskera en smäll på käften från den drabbade makten. Skickar ryssarna ut tankfartygen med marin- och flygskydd lär de inte vara passiva om Nato-fartyg är framme och stör.

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.