”De finansiella tillgångarna är anspråk på värden som utvinns ur realekonomin. De är bara en blipp på en dataskräm om det inte längst ut i kedjan av finansiella transaktioner går att realisera vinster ur varor och tjänster som den mänskliga arbetskraften producerar. Ju större rikedomar som hopar sig hos den översta procenten, och ju mer statsmakten blåser upp tillgångarna, desto större blir de samlade anspråken. Vinsterna i realekonomin måste växa för att ge avkastning på kapitalöverflödet. Allt som inte betalar sig i boksluten hamnar på undantag. Den sociala infrastrukturen förfaller medan vinstjäktet fortplantar sig ner till verkstäder och vårdavdelningar med planerad underbemanning, försämrade arbetstider och otrygga anställningar.”

Så skriver Mikael Nyberg på sin blogg 20 april 2020. Läs hela artikeln.

Föregående artikelBelt and Road Initiative (BRI) – i Sverige
Nästa artikelBIDEN WILL NOT BE ABLE TO STAND

1 KOMMENTAR

  1. ”Majoriteten av våra köpare söker skydd mot en sak”, berättar Gary Lynch vid Rising S Bunkers. ”Vad som än händer här i landet, vare sig det blir krig inom våra gränser, en katastrofal jordbävning som i New Madrid på 1800-talet, eller en pandemi som den här, är vi på randen till en samhällskollaps. Det är det verkliga hot vi alla står inför.” Säger Gary L. i slutet på Mikael Nybergs artikel.

    Gary L. har nog inte förmågan att se det, men det är så att för många jorden över, och fler blir de, är en accelererande samhällskollaps redan här. I Kenya blev för ett antal dagar sedan fler dödade av polis för att de inte följde order om ”lockdown” än vad som dog av covid-19. Eller ta Italien, där polis vaktar varuhus för att svältande utan betalningsmöjligheter gör räder. Två exempel av förmodligen tusentals, och de kommer att bli fler.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.