Kulturmännen faller som käglor för klot
Kulturkvinnor känner också ett hot
Nu går det inte an att man blundar
för här kommer drevets dräglande hundar
lystna att tugga på syndarnas ben.
Utan skuld? – Kasta första sten!

Föregående artikelJAG KÄNNER BARA AVSKY FÖR DEN SÅ KALLADE KULTURPROFILEN, MEN JAG VILL SKYDDA HANS HUSTRU FÖR OFFENTLIG HÄNGNING
Nästa artikelKinaresa – Skolan och barnen

9 KOMMENTARER

 1. Hur ska man kunna skydda henne? Omöjligt att hon inte vetat. Det känns oerhört tragiskt att en kvinna som hon accepterat detta. Men det är nödvändigt att erkänna att även kvinnor kan vara svikare i de här sammanhangen.

  Som en mamma som stillatigande låter mannen misshandla barnen.

 2. Där har man problemet med drev och ”uthängningar”: det finns människor runt den som jagas och hängs ut, och som kan fara väldigt illa helt oförskyllt.

 3. Björn och Lise!
  Det är alltid en risk att balansen i en rättfärdig kampanj som metoo spårar ur eller trampar snett emellanåt, men huvudsidan är nödvändig att ansluta till för att rensa i det träsk av trakasserier som nästan totalt präglas av männens skitaktiga beteende.

  Lotta Bromme ett sorgligt undantag, kulturgiganten i Stocholms kulturvärld alltför vanlig och hans kända hustru borde ha tagit itu med sitt kräk till karl för länge sedan.

  Nödvändiga upprensningar i den juridiska, idrottsliga sektorerna och i många andra sektorer blir en följd av det ursprungliga upproret.

  Dock måste rågången upprätthållas naturligtvis, läs gärna Stefan L kommentarer efter sin första primitiva reaktion inledningsvis.

 4. Jag har inget att invända mot vad Hans A. skriver. Det finns otaliga infallsvinklar på det här problemet. Det är bra att vissa saker kommer upp i ljuset, samtidigt som andra otrevligheter kan stanna i mörkret även om de är väl så allvarliga. Olika intressegrupper kämpar om tolkningsföreträde. Är det de högsta rösterna som hörs, eller de mer eftertänksamma? Är sanktionerna mot olämpligt uppträdande rimliga och rättvist utdelade, eller är det skillnad på folk och folk?

 5. Tyvärr ser man hur medierna gör skillnad på hög och låg. Om jag nu får drista mig till att säga att TV är lågt och Akademin högt.

  Det den obehaglige akademikompisen gjort har pågått under lång tid och innefattat mängder av grova brott. Vad den kände TV4-medarbetaren gjort tycks vara en engångsföreteelse långt tillbaka i tiden, om man bortser från otrevligt språkbruk.

  TV-mannen hängs ut å det grövsta. Kulturmannen skyddas, framför allt genom att inte få sin bild på löpsedlarna. Även om ”alla” säger sig veta vem han är, så har inte hela släkten fått lida och ica-kassörskan, servitören på stjärnkrogen etc vet inte självklart vem han är innan fotot har spridits.

  Inte heller den kände musikern, divorna på Dramaten etc har hängts ut med namn.
  Pinsamt medierna! Hoppas att TV4-mannen får ett rejält skadestånd.

 6. För att nu inte tala om hur uppsatta svenska män beter sig i fält då de deltar i biståndsarbete.

  ”Så här skulle jag inte gjort någon annanstans he he he”, flabbade en ekonom då han vilt gick åt damerna under ett uppdrag i ett fattigt land.

  ”Jag var bara med, det var xx som tog hand om kvinnorna, he he”, sa delegationsledaren då han stolt berättade om bordellbesök med huvudkontakten i den stad vi jobbade.

  ”Du ljuger”, sa hemmachefen då han konfronterades ang. en medarbetares vilda framfart vid värdarnas avskedsmiddag. Noteras att projektledaren var lika full.

  ”Kan vi lita på att han vill leva med henne och att hon får uppehållstillstånd i Sverige”, frågade systern till en utnyttjad kvinna då hon med särskilt syfte bjudit mig på restaurang. Jag skonade henne och berättade inte att juristen var gift och hade barn hemma i Stockholm, men informerade om att mannen inte kunde påverka migrationsärenden.

  Vittnesmålen kunde fortsätta med unga tolken som fick sänkt arvode då hon vägrade släppa in en man på hotellrummet. Men det blir för långt.

 7. Lise B!
  Jag visste inte ens vem franske ”Kladdis” var eller vad han gjorde ens när jag såg namnet. Givetvis kollade jag i ”alt-media” för att se om det fanns någon info om ”profilen”, men inte ens då gick det upp någon talgdank. Tydligen någon utanför min kulturella sfär. – Det har väl bara varit skräp med akademien sedan Gustav III lades i graven!

  Det var kanske för att karln är okänd för gemene man som han fått heta ”kulturprofilen” och några dumma byggjobbare avfärdas i klump utan namn avgivna? Vad Persbrandt är för dj-a profil vet ju de flesta, så då kan han få hänga och dingla med namnlapp om halsen. Det säljer väl några lösnummer ger datorklick.

 8. Idag har AB sagt upp bekantskapen med Staffan Heimersson på grund av hur han yttrat sig i en intervju i Resumé. Hans sista krönika kan man naturligtvis också ha synpunkter på, AB kanske bara passade på att bli av med honom. Synd trots allt.

  Trots allt finns det i bakvattnet någonting helt berättigat skapat av metoo, men samtidigt ett framväxande klimat av riskfritt avskedande av obekväma personer för olika arbetsgivare.
  Det gäller att bevaka arbetsrättslagstiftningen så det inte helt spårar ur.

 9. Heimerson har väl inte anställningskontrakt som en ”vanligt” knegare, och det är väl ett generellt problem numera. (Men väl inte för Staffan H, som ju är 82 bast och välbeställd pensionär sedan länge.) Tänk på äldre herrar med makt och profil som har att göra med yngre kvinnspersoner med osäkra anställningsförhållanden och lite kraft att sätta emot, vare sig det gäller kultur, restaurang eller något annat. Ibland är det, antar jag, folk som jobbar i situationer som ligger utanför det som vi tidigare fackanslutna var vana vid.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.