Daniels leende

daniels_leende

Daniel Westling är uppenbarligen en annan sort är de innersta kretsarna runt kungahuset. Det syns på hans stela leende. Det är inte naturligt, utan ditsatt för att inte ertappas med en butter uppsyn och exponeras som en suris över världen. Bilden av hovet är nämligen helt avgörande för att de ska kunna älskas, avundas och beundras. Med sura miner kan mörkare sidor anas, vilket till varje pris måste undvikas. Lär alltså inte av historien!

Viktoria är uppfödd med ett leende inför offentligheten och kan sin roll, ja har förmodligen blivit ett med den. Men där är ännu inte Daniel, han kanske rent av aldrig kommer dit.

Valet av Daniel Westling som kronprinsessans prins är ett mycket medvetet val. Därmed får man in friskt rött blod i det blåblodigaste av alla omlopp. Inte främst i biologisk mening, utan kulturellt. Man sprider illusionen om att kungahuset står nära folket och att inget är omöjligt – inte ens för en helt vanlig landsortsbo att bli upptagen i kungafamiljen som prins. Sagan lever vidare.

Det var ingen slump att Viktoria på Lejonbacken tackade svenska folket för sin prins.

Det här kan ses som en klok strategi för att stärka monarkins ställning. Kanske är förklaringen till monarkins starka ställning att det snart är det enda som konstituerar och legitimerar den svenska nationen med lite pompa och självmedvetenhet. Man sjöng Du gamla du fria med ett större allvar än på fotbollslandskamper.

En modern konservativ falang i svensk politik betraktar monarkin som oförenligt med demokrati. De vill att Sverige ska följa republikerna Tyskland, Frankrike och USA. Den dolda agendan är att underlätta Nato-anslutning och ett USE – United Sates of Europe.

Kanske ändå Daniels leende bromsar upplösningen av Sveriges nationella oberoende en aning.

Läs även: GP 2010-06-21, Offensiv 2010.06-17, DN 2010-06-14, Expressen 2010.06-16, Norrtelje Tidning 2010-06-18, Jinge 2010-06-21, Guillou i AB

Bloggportalen Intressant Andra bloggar om: , , , , ,

... är läst 364 gånger!

(Visited 3 times, 1 visits today)

  2 kommentarer for “Daniels leende

  1. […] Miljöpolitik, Miljöpartiet, Maria Wetterstrand, Peter Eriksson dn svd m-l8 k&å knut annarkia pamflett zaramis t Etiketter:Andreas Carlgren, Biltrafiken, Brunkol, Genomfart Stockholm, […]

  2. Anders Persson skriver:

    Jag antar att lindelof.nu:s läsare är lika intresserade som alla andra att se “nakenbilderna” på den nya prinsessan, halvvägs ner. Man måste beundra den journalistiska skickligheten hos Daily Mail som å ena sidan fullständigt skåpar ut det svenska kungahuset, å andra sidan tillfredsställer den rojalistiska nyfikenheten hos sina brittiska läsare med en serie fräsiga färgfoton av de celebriteter som de träffar på.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.