Igår slog jag på TV:n sent på kvällen och fann att TV4 skulle ge ett EXTRA Kvällsöppet med Ekdal om revolutionerna i Nordafrika. Många intressanta gäster i studion som gav tänkvärda kommentarer och analyser.

Men, jag vänjer mig inte vid rekalmavbrotten! De förstör flödet och hackar sönder tankarna som uppkommer av det jorunalistiska arbete som mödosamt byggt upp dem.

Hur kan Ekdahl och andra låna sig till detta? Bra betalt är förstås ett skäl, men nog upplever man dem lika mycket som inramning till reklambudskapen och inte tvärt om. Djävla försäljningshallikar!

Lika avtändande är det att se en av reklamavbrott sönderhackad långfilm. De som vant sig vid detta ser jag som lätt hjärntvättade av köpdiktaturen. En del försöker värja sig från bondfångarsnuttarna genom att zappa runt i TV-utbudets kanaldjungel. Vad ser man då? Jo, reklam, reklam, ännu mera reklam och möjligen en snutt av ett stillsamt Public Service-program. Ett besök på muggen är det enda adekvata.

Därför tittar jag mycket lite på TV numera. Rapport 19.30 i TV1 sitter fortfarande i som en vana. En dramaserie då och då kanske. Resten av min före detta TV-tid får därför datorn. Dessutom tar man de där få serieavsnitten via SVT-play på lilla dataskärmen, vilket gör att de ändå tappar en dimension.

Jag förundrar mig över hur formbara människor är. Varför protesteras inte mot detta? Svaret är kanske enkelt: TV-skvalet framställs som gratis. Men det är inte sant. TV-licensen för Public Service-radio och -TV vägs lätt upp av avgifter, apparatkostnader och tekniskt krångel till kabel- och andra TV-distributörer.

Vi har fått en kvävande kvantitetsökning. Samtidigt verkar vi ha förlorat förmågan att tala om kvalité? Hur gick det med den? Åt helvete! Sanningen är att de seriösa, gestaltande, roliga och lärorika programmen, som tidigare självklart sändes i SVT, invaderats av ett fördummande och förnedrande bondfångeri, samtidigt som SVT gör allt för att likna bodfångarkanalerna. Vi har fått en fördumningsidustri jämförbar med Pravda på sin tid. Snart får vi också en rörelse emot yttrandefriheten på grund av denna säljdårarnas diktatur.

Dags för ett uppror även mot detta elände. Vi kan börja med ett upprop på facebook kanske? Är ni med? Sen går vi ut på alla våra Frihetstorg som i Nordafrika.

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om: , , ,

Föregående artikelLena fick nacksving på Lotta
Nästa artikelAtt dö på sjukhus
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

2 KOMMENTARER

  1. Olika vänsterkrafter har ju från tid till tid försökt motverka reklam och därmed reklamens makt. Kanske kunde situationen varit ännu värre?
    En fråga som jag ställt till kamrater runt omkring mej de senaste veckorna: Tror du att den arabiska revolutionen kommer att påverka oss i Sverige i form av liknande protester och då fått högst motstridiga svar.
    Det är ju alltid svårt att sia, speciellt om framtiden!

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.