Med posten fick jag idag valmaterialet till S-kongressen. Vi medlemmar ska utse kongressombud. Uppsala arbetarekommun ska utse 4 av 21 nominerade kandidater. Nå, jag finner några goda namn och tänker att jag nog ska kunna ta ut mina fyra favoriter. För mig gäller just nu framför allt frågan om vinster i skola och vård – finansierad av skattemedel. Läs Jan Guillous krönika i dagens AB förresten.

På valsedeln står märkligt nog förre kommunalrådet Stavros Giangozoglou, en man som själv gjort sig till direktör för ett privat daghem, misskött driften för därigenom kunna plocka ut högre vinst. Alltså en av dessa sossar som tagit chansen att glida fram och ta för sig av den nya välfärdsmarknaden. Visserligen är han en mindre spelare än t ex. Jan Emanuel ­Johansson i Norrtälje och Ola Salsten i Kungsbacka, som gjort mångmiljonvinster i det här Monopolspelet. Jag hoppas sannerligen att inte någon kryssar Stavros.

Men nu var det inte det jag egentligen tänkte skriva. Partiet har också problem med annat. Nu förmår man inte ens genomföra ett val utan skrattretande tabbar. På valkuvertet står att ”valsedeln får inte vikas”. Men valsedeln är precis dubbelt så stor som kuvertet. Hur i herrans namn har de tänkt? Nej, de har förstås inte tänkt, inte ens kollat. Det är det som är problemet. Vad gör man nu? Hur kommer valdeltagandet att påverkas? Kommer man att behöva skicka ut fler brev för dyra portokostnader där man säger att man visst får vika valsedeln, trots att det står att man inte får det.

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om: , , ,

Föregående artikelLUDDE och objektiviteten
Nästa artikelMatgalenskapen
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.