Vad händer nu?

Rödluvan och vargen av Gustave DoréNoterar med bedrövan att riksdagen med stor majoritet godkänt Lissabonfördraget. Det är förbluffande hur ointresserad man är av den svenska demokratin. Med öppna ögon trampar man vidare ut i farliga politiska landskap. Rune Lanestrand, redaktör för tidningen Småbrukaren skräder inte orden. Han kallar det som nu skett högförräderi i en artikel på www.fib.se idag.

Den närmaste tiden kommer inget att märkas. Men sakta kommer konsekvenserna att smyga på oss på samma sätt som efter att vi gick med i EU. Löftena spräcks och folk blir förbannade. Nu väntar nästa stora steg. Sveriges kommer inte längre att kunna föra en självständig utrikespolitik, försvars och säkerhetspolitik. Om vi ska gå med i EMU blir en fråga som avgörs i Bryssel, folkomröstningen är överspelad. Svensk arbetsmarknadspolitik kommer att styras från EG-domstolen – svenska kollektivavtal kommer att förlora sin betydelse.

Billig utländsk arbetskraft kommer allt mer att göra jobb i Sverige till låga löner under ovärdiga förhållanden, vilket gör att folk kommer att titta snett på detta B-lag av gästarbetare och förbanna våra politiker. I någon mening tas ju faktiskt de värdiga jobben bort. Sverigedemokraterna kommer att skörda frukterna av det här. Som någon sa: Nog är det förvånande, alla kan ju inte bli Brysselbyråkrater. En riksdagsman vågade gå emot sitt parti och trycka på nej-knappen, centerpartisten Sven Bergström. Heders!

Läs även andra bloggar om , , , ,

  1 kommentar for “Vad händer nu?

  1. Allison Sellers skriver:

    Great website, the information is good, and the content will keep me coming back, thanks again.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.