Stortuvan_520
Två snowboardkillar på väg ner mot Kesudalen. Helags och Norge i väster

Är åter i offentligheten efter en vecka i Härjedalsfjällen. Där är man helt vid sidan av nyhetsflödet i tidningar, TV och Internet. Inte ens radion fungerar bra, det raspar och skrapar. Vädret är det enda man står ut att lyssna på, trots att det ändå alltid blir som det blir.

Hemma alltså vid UNT-högen och alla andra aktualitetsförmedlare. Bläddrar för att se vad jag missat. Eller snarare vilken världsbild som förmedlas från förra veckan.

Det största verkar vara det nyöppnade elektronikvaruhuset MediaMarkt. Första april upptogs 8 helsidor av deras ”MEGA PREMIÄR”. Det kändes som ett dåligt aprilskämt ända tills en halvsida om att Bilprovningen skulle HBT-sertifieras ställde denna konstiga känsla till rätta. Kassabingo för UNT i alla fall. Utgivningen tryggad en tid till.

Vad fick jag veta i övrigt? Kinesiska Geelys köp av Volvo blev nästan klart och i Moskva sprängdes bomber i tunnelbanan som dödade ett 40-tal personer. Unga islamister från Kaukasus pekas ut. Och alla blir än mer skrämda för de där islamisterna.

Ett mord på en äldre kvinna i Landskrona begicks för att hon parkerat lite snett. Mediespelet regisseras slugt av Sverigedemokraterna som pekar ut mördaren, en invandrarpojke, med namn och bild. Landskrona går man ur huse mot våldet. Journalister ställer sina illmariga frågor och stämningsläget skruvas upp enligt regianvisningarna. Ingen säger uttryckligen att mördaren är islamist. Men …

Ett dubbelmord i Växjö, Di Leva misshandlar sin fru och Rocky är tillbaka på upptäcktsfärd i Berlin.

I mitt andra hem Östhammar (ingår i UNT:s spridningsområde) kan Moderaterna inte komma överens om en kandidatlista till kommunvalet. Det blir minst två. Svåra klassmotsättningar sliter nu i partiet. Redan inför förra valet slet sig den moderata Gimogruppen loss och bildade eget. Osämjan gäller mest vilken stil man ska ha i sin framtoning. En och annan katt lär ha smitit in bland hermelinerna. Och sådant måste stävjas känner hermelinerna. Eller var det katterna? Middagsbjudningarna blir inte trevliga framöver. Politiska diskussioner kommer att förstöra stämningen.

Efter år av processande har generaldirektören för Kammarkollegiet, Claes Ljung, dömts – i två instanser – till rivning av sin ”jordbruksbyggnad” (med panoramafönster mot underbar havsutsikt) på den lilla ön Alören utanför Öregrund eftersom något jordbruk inte går att bedriva i klippskrevorna. Han ska överklaga.

Det var i stort sett allt. Inget om hur det går för Sverige i kriget. Det är dock inget att förvåna sig över. UNT och resten av medieetablissemanget har inte riktigt förstått att vi är i krig. Det var väl inga svenskar som stupade förra veckan.

Bloggportalen Intressant
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Föregående artikelMediernas behov av Omar var omättligt
Nästa artikelHermann Göring & Co
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.