Skolexperten Per Kornhall reste till Chile för att studera skolreformer. Här skriver han om den undangömda OECD-rapporten, den svidande sågningen av regeringen Bildts sätt att utföra politik, dåvarande diktaturen Chile – som i dag har lämnat det skolsystem som Sverige nu är ensamt i världen att bedriva.

Tidningen Skolvärlden >>

Föregående artikelHONG KONGS MINSKANDE BETYDELSE FÖR KINA
Nästa artikelPATRIK ENGELLAU: ATT TOLKA SYRIEN

1 KOMMENTAR

  1. Per Kornhall skriver mot slutet ”Det jag inte var beredd på var att jag skulle imponeras och inse hur mycket vi har att lära av detta land som med så mycket större utmaningar än vad vi har, rent ekonomiskt, åtminstone försöker styra sitt skolsystem mer rationellt än vad vi gör.”

    Kan skillnaden bero på att det i Sverige på politisk nivå helt verkar saknas verklig vilja att åtminstone något lite försöka ta tillbaka välfärdspolitiken? Det är nyliberalism som gäller. Vad som är viktigt framgår av en debattartikel i dagens SvD av Gunnar Hökmark: ”Allianslöst Sverige blir alltmer utsatt”. Tänk vad han kan, inte alliansfritt (pos.) utan allianslöst (neg.). Det är den transatlantiska länken som ropar: ”Kom till NATO, nu skall vi även jobba för freden i Sydkinesiska sjön. Vi skall sätta stopp för de expansiva kineserna! Var med i ett globalt välfärdsprojekt!”

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.