”Att Dogge personifierat antirasism sedan 1993 är inget hinder. Extremhögern tänker nämligen inte ”Det där är ingen äkta rasist” utan devisen är ”Tycker du lite som vi – kom hit”. Poängen med kontakten är endast att göra personen radioaktiv för sina gamla fans.”

Kajsa Ekis Ekman i ETC 7 november 2021 (utan betalvägg!)

Föregående artikelStorebror ser dig
Nästa artikelGrundskola på grund II

5 KOMMENTARER

 1. ”Hallå! Vad fan håller ni på med? När ska vänstern bestämma sig för att ta över? Bli inkastare istället för utkastare? Få hela befolkningen på sin sida?” fyra högst relevanta frågor av Kajsa E. E.

  För mig har tokeriet gått så långt att jag inte vill ha med begreppet vänster att göra. Om någon frågar, vilket inte ofta sker, kallar jag mig kanske inte höger, men konservativ. Det är numer mycket lättare att sedan eventuellt diskutera vad det innebär i olika frågor.

 2. Bertil C!
  Vore inte ”vänsterkonservativ” att föredra i detta läge? Alternativt ”radikalkonservativ”?

 3. Ordet ”konservativ” duger inte ity att där finns så lite att konservera. Jag föreslår ”(vänster)restaurativ”.

 4. Jag undrar om Dennis och JAG skämtar!? ”vänsterkonservativ” ”radikalkonservativ” och ”(vänster)restaurativ” är det på allvar? Det jag talar om, är när man talar med folk, folk som inte är så slängda i (visst) politiskt snack. Folk som har vardagliga bekymmer i det alltmer välfärdsnedrustade Sverige. Folk som ser och hör begreppet vänster klistras på allt möjligt som de spontant ofta, och med rätta, tycker illa om. Jag är också förtjust i skämt, men min förra kommentar var på allvar.

 5. Bertil C!
  Det var därför jag satte (vänster) inom parentes. Då kan du koppla av det och bara kalla dig ”restaurativ”. Det är vad jag skulle kalla mig. Helst skulle jag kalla mig ”rekreationell” i betydelsen ”återskapande”, men associationerna av det ordet ginge till ”åter­hämtning av krafter genom vistelse i av­kopplande miljö” (Svensk ordbok).

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.