DETTA HAR HÄNT: KONFLIKTEN MELLAN AFTONBLADET OCH RYSSLANDSFORSKAREN

Aftonbladets kulturchef har fått hård kritik efter att ha anklagat en svensk forskare för att vara brittisk spion. Men konflikten mellan Åsa Linderborg och Rysslandsforskaren Martin Kragh började redan 2017, då Kragh anklagade Aftonbladets kulturredaktion för att sprida ”Putin-perspektiv”.

En anständig sammanfattning av debatten om Kraghs forskningsrapport i SVT-Nyheter/Kultur >>

... är läst 3234 gånger!

  2 kommentarer for “DETTA HAR HÄNT: KONFLIKTEN MELLAN AFTONBLADET OCH RYSSLANDSFORSKAREN

 1. Bertil Carlman skriver:

  Eftersom det behövs så oerhört lite i MSM för att man skall bli anklagad för att vara Putinkramare, kan man lugnt räkna med att det är det ”narrativet” som även fortsättningsvis kommer att gälla i denna historia. ”Omvärlden” eller ”Världssamfundet”, som public service brukar uttrycka sig om Väst, kommer nog att hålla med om att Åsa Linderborg är Putinagent.

  Heja Åsa!

 2. Anders Persson skriver:

  Martin Kragh är ingen ny stjärna på firmamentet. Det som för exakt fem år sedan fick mig att bli politiskt aktiv igen var en alarmistiska artikel av Olle Wästberg i SvD den 15 mars 2014 där han varnade för “rysk propaganda”.

  Det stod redan då klart för mig att detta var en ny taktik för att kväsa yttrandefriheten genom att stämpla obehagliga sanningar som “rysk propaganda”. Jag skrev om det på Nyhetsbankens sajt och sedan här på lindelof.nu.

  Eftersom “propaganda” inte behöver vara lögn, och är mest effektiv när den inte är det, så var marken beredd för inskränkningar i åsiktsfriheten och därmed demokratin. Däri har Åsa Lindeborg helt rätt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.