Diplomatiskt krig

ahmadinejad_520

Västvärldens delegater på FN-konferensen om rasism i Genève betedde sig synnerligen ohövligt mot Irans president Mahmoud Ahmadinejad. Iran har ingen drömregim och Ahmadinejad är inget helgon. Men de står tappert emot något i dagläget ännu värre, nämligen USA och Israel. Därför bör man tala med dem.

Att det skulle råda enighet om synen på begreppet rasism vore med förlov sagt världsfrånvänt. Att Ahmadinejad är en meningsmotståndare till Israel och de flesta västländer vet som sagt alla. Att se Israel som en rasistisk stat är vida spritt även i västvärlden. Att Ahmadinejad i sitt tal skulle framföra åsikten att man från västländer ”skickade utvandrare för att skapa en rasistisk stat i Israel” kan inte ha kommit som en överraskning. Enligt min uppfattning är den inte ens upprörande utan en rimlig beskrivning. Att Europas stater vägrar diskutera sitt eget koloniala förflutna och Israels brutalt rasistiska praktik är skrämmande och farligt. Man skändar FN och gör narr av metoden att lösa konflikter med diplomatiska medel. Som trotsiga småungar stampar man i golvet, springer ut ur lokalen och kastar skit på alla som inte tycker precis som sina gängledare.

Det här spelet ackompanjeras av Amnesty som läglit släppt en rapport där Hamas anklagas för avrättningar av kollaboratörer. Vem kan förvåna sig över att en angripen part i ett krig dödar motståndare?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

... är läst 636 gånger!

  3 kommentarer for “Diplomatiskt krig

 1. Jinge skriver:

  Ja det är en mycket märklig inställning man har till Mahmoud Ahmadinejad. Det är fullt möjligt att karlen är en skitstövel av rang, men när man bygger sitt avståndstagande på en översättning som är gjord av Memri, som startades av den israeliska underrättelsetjänsten, så känns inget seriöst alls. Att Barak Obama spelar med i denna såpa visar oxo med all önskvärd tydlighet att the show must go on, eller om man hellre vill säga business as usual.

  Att Calle Bildt jamar med visar bara att hans bollar är små, om man anglifierar även detta uttryck …

 2. DZ skriver:

  Mycket kärnfullt och föredömlig kort. Insändare till UNT?

 3. Zoors skriver:

  Bra skrivet, men det finns fler aspekter.
  Han talade inte om ”judar” utan om ”sionister”, dvs en mer politisk ”diskriminering” således. Rasism? Nej. Den debatten (judaism vs. sionism) skulle upp på agendan, men det är ju som bekant svårt.
  Sen var det väl Human Right Watch som rapporterade om avrättningar, HRW som inte ens har landet Palestina på sin hemsida, utan ”Israel och de ockuperade ”områdena””.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.