Direktsändning från Kina (2)

Här vilar inga ledsamheter…

Det var i miaobyn Zauxing. Vi hade promenerat rakt in i dessa hårt arbetande människors revir och tittade storögt omkring oss på allt vardagsliv som pågick omkring oss – men oss ändå så främmande.

Och när vi svenska spänstiga pensionärer defilerade förbi de ärrade äldre damerna ovan, smålog de mot oss. När jag höjde kameran med ett frågande ansiktsuttryck blev det hela bara ännu roligare och de lade upp ett förlösande storskratt. De var klart roade av vårt beteende.

Hur liten stolen är syns tyvärr inte så bra…

Det finns mycket små pallar och stolar intill hus och dörrar ut mot “gränderna” i alla dessa byar. Trodde de var till för barnen, men så är det inte. De används av alla – utom barnen, de sitter nämligen aldrig still. Men damerna ovan behövde dem inte heller, de sitter på huk under långa stunder och samtalar.

Och alla sitter på huk, de äldre kan vara krumma i ryggen, men de är alla mjuka i knäna. En 91-åring kvinna (byns äldsta) gick upp och ner genom de branta gränderna lugnt och säkert med en liten käpp, men utan större besvär.

Fortsättning så småningom…

 

  2 kommentarer for “Direktsändning från Kina (2)

 1. Hans-Erik Montelius
  2017-10-13 kl. 3:43

  Bäste resenär Knut!
  Etta, tvåa trea, Tjena jag räknade bara in nu när vi är i direktsändning!

  Roligt att det finns kvar tidstypiska gränder, hur gamla hus som helst. Till och med pyttesmå stolar som skulle gjort vilken möbeldesigner som helst nästintill iallafall avundsjuk?

  Snacka om livskvalitet människor som visar äkthet och glädje i all enkelhet. För oss klagande västerlänningar och bortskämda som vi är ibland. Detta till trots vana vid våran skyhöga levnadsstandard. Säg för Guds skull inte det till damerna 90+ i vilket fall!

  Vandra vidare kamrat på vägen, som den Voyager du är Knut! Svedala fredag den trettonde oktober 2017, tid Sverige natten 03:43 kommer jag att ligga nerbäddad hela dygnet. Min säkerhetszon skrockfull som jag är!

 2. Viveca Isberg
  2017-10-16 kl. 12:16

  Hej Knut.. direktsändning från Kina (3) har kommit, din wifi fungerar mycket bra!

  Nu är du verkligen högt upp i nivå med självaste Cublai Khan, min egen stavning!

  Tur att du tog en selfie som bevis på att du är där, annars… hört talas om fake news?

  Det du visar upp snacka om historia! Varför hade jag inte dig i skolan som lärare istället? Säker på att du hade ordnat en skolresa, dit du befinner dig nu eller hur!?

  Ska bli spännande att se fortsättning följer i direktsändning!!.. “fast jag kollade faktiskt med SVT Play om det gick att förhandstitta på alla avsnitten med en gång?” Det var tyvärr omöjligt eftersom du har förhandsrätten/ upphovsrätten på allt material!

  Så jag får nöja mig med efterrätten på min lunch som jag skall inmundiga strax! Skall kolla vad ni har för tid i Kina just nu. Där du befinner dig..!

  I väntan på Godot, är som att vänta på Kina (3)… mvh till bloggens utrikeskorre den alltid pigge Knut Lindelöf… “först med det sista!”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *