omar_aktuellt_300

Det finns oändligt många bloggar, jag försöker själv hålla igång en. Men, jag läser mycket få.

Några bloggande vänner följer jag dock. En jag känner väl är poeten Mohamed Omar. Vi träffas ofta och samtalar om livet i allmänhet och politiken däromkring. Däremot inte så mycket om litteratur eller poesi. Han vet att jag mycket sällan läser poesi. Jag försöker få honom att skriva en roman, men han hinner inte förrän han fått ordning på ekonomin för sig själv, sin unga fru och sina tre små barn.

Över mig gjuter han gärna sin upprördhet över saker som händer i Uppsala och i världen på ett sätt som inte skulle passa sig på den litterära parnassen, som han nu är beroende av. Hans blogg är precis som Omar själv; infallsrik, påläst, upplysande – allt med en glimt i ögonvrån, men snäppet djärvare än hans mer officiella massmediaframträdanden.

Omar navigerar runt på nätet efter ting i sin intellektuella och politiska kompasskurs; islamisk kultur och västerländsk kultur i förening. Och han finner gobitar. Häromdan fann han George Galloway och den muslimsk kvinna Salma Yaqoob som framträdde på en konferens mot islamofobi. Eller den svenskättade professorn i USA vid namn Ingrid Mattson. Eller webbplatsen för att köpa vackra muslimska dam- och herrkläder. Därutöver förstås all tillgänglig ”omariana”; reaktioner på Omars olika nedslag i offentligheten såsom tidskriften Minaret, poesiuppläsningar, den ”existentiella dokusåpan” Sommarhuset (i radio från förra sommaren som återutsänds i augusti 2007) samt mycket annat.

Besök Omars blogg som på omarskt vis fått namnet DOCTOR ALAZERIUS. Han har inte tagit studenten, så han lider av ett svårartat akademikerkomplex som tar sig en del lätt studentikosa uttryck – förutom bloggnamnet brukar han med ett stramt ansiktsuttryck presentera sig som antingen nationalskald eller swahilolog.

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om:

Föregående artikelThe final solution?
Nästa artikelSkenet bedrar
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.