EFTER CORONAKRISEN KOMMER ROFFARNA

“Ännu en kommission lanserades på DN-debatt 28 april. Omstartskommissionen, som den kallar sig, har fått i uppdrag av storföretagen i Stockholms handelskammare att ta fram ”en handfast plan för en omstart av Sverige”. Utgångspunkt: ”Hur skapar vi starka drivkrafter för företagare och entreprenörer att satsa igen, när mångas livsverk har slagits sönder?” Omtanken är försåtlig. Förtvivlade taxichaufförer for nyligen i en protestkaravan genom Stockholm. Många av dem f-skattar och kör egna bilar. En del har tagit lån och startat små åkerier. I coronakrisen blir det knappt några intäkter.”

Mikael Nyberg i Aftonbladet

... är läst 934 gånger!

  1 kommentar for “EFTER CORONAKRISEN KOMMER ROFFARNA

  1. Ulf Nilsson skriver:

    Som vanligt lysande analys av Nyberg. Artikeln belyser också frågan om arbetarklassens vänner och verkliga fiender, om hur vänstern ska vinna mellanskikt som egenföretagare, franchisetagare och liknande. Att som en del i sin propaganda skriva om “borgarklassen” träffar inte rätt.

    Storfinansen som CH Hermansson skrev är bättre, idag kanske finanskapitalet. Vänsterns politik måste vara att skaffa arbetarklassen så många vänner som möjligt. För många år sen var jag verkstadsarbetare på ett litet företag och fick då veta att en av kunderna, ett storföretag (Volvo tror jag), ensidigt utsträckte betalningstiden längre än lagstadgade 30 dagar. Ingen förhandling där inte utan order.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.