En motbild om Aleppo…

vanessa-aleppo

Vanessa Beeley, journalist som just återvänt från Aleppo.

Vad är det som pågår i Aleppo? Håller Ryssland och al-Assad-regimen på att utrota sitt eget folk? Är det ett krig mot en “USA-stödd moderat opposition”? Det är vad vi hittills fått höra i våra stora medier.

Alla har vi också sett – återgivet i alla stora nyhetssändningar – utrikesminister Kerry säga att samtalen nu kommer att brytas med Ryssland och att “andra åtgärder måste till” för att…

Vanessa Beeley har nyss kommit tillbaka från Syrien och berättade igår i direktsändning om vad hon erfarit. Om man vill ha en alternativ bild till vad som händer i Aleppo nu måste man se detta. Vanessas bild hänger ihop och går att förstå, medan den bild vi fått tidigare via våra dominerande medier endast utgör en obegriplig skräckbild. Varför är våra medier så ointresserade av att förstå vad som verkligen pågår?

Lyssna noga!

  6 kommentarer for “En motbild om Aleppo…

 1. Anders Romelsjö skriver:

  Bra. Har också förberett publicering av detta. Liknande rapporter finns från en fredsorganisation som nyligen besökt Syrien – och motsatt syn från USA:s FN-ambassadör.

 2. Jasper Cato skriver:

  Jag ser ingen video länk. Det är en tom ruta?

 3. Christer Strandberg skriver:

  Intressant!

 4. Leif Stålhammer skriver:

  Tack för Vanessa Beeleys rapport! Man märker hur USA:s världsbild kolporteras ännu intensivare nu när al-Assad vinner terräng mot terrorister, såväl i vita som andra hjälmar eller huvudbonader.

 5. Knut Lindelöf skriver:

  Konstigt. YouTube-filmen ligger under artikeln.

 6. Martin Eriksson skriver:

  Toppenintervju! Tack.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.