Bild: Från CNN filmklipp

Så vem vann den första debatten mellan Trump och Biden? Var det Putin eller Xi? Onekligen var den underhållande. Titelhållaren Trump är ju redan i gyttjebrottningens, förlåt World Wrestling Entertainment Inc (WWE):s hall of fame och kunde sina saker, men även Biden fick in några sparkar i skrevet. Särskilt rolig tyckte jag den här var: ”He wouldn’t know a suburb unless he took a wrong turn.” Det gäller kanske en del svenska politiker också.

Trumps strategi med att avbryta och köra över motståndaren tycks ha misslyckats, vilket bådar illa för hans chanser i valet. Han har legat stadigt under i opinionen en längre tid. Kanske hade han det  i bakhuvudet, när han utbrast: “This will not end well.” 

Redan nu skyller han ett eventuellt valnederlag i november på valfusk och har inte visat tecken på att vilja erkänna en förlust. Ett möjligt resultat av denna osäkerhet är att osäkra väljare överger honom och levererar ett nederlag som är för stort för att kunna skyllas på valfusk. Men visst, det kan fortfarande komma en ”October surprise”

Vad hoppas då undertecknad på? Jag måste tillstå att jag känner mig lite ambivalent och inte riktigt engagerad i valresultatet. Men nog var det väl en pigg uppvisning av en 77-åring mot en 74-åring? PRO borde välja in dem som utländska hedersmedlemmar ”for life”.

Föregående artikelPostmodernismen predikar idealism och ödestro
Nästa artikelApropå ”hetsen” mot Ryssland, Belarus och Kina
Bengt Svensson
Bengt Svensson Blev lärare jobbade sedan i Tanga vid Indiska Oceanen i Tanzanias, då anställd i Sidas ”fredskår”. Sedan USA. Har bott i samma hus i San Francisco i ett kvartssekel och i stan längre än någon annan stans. Arbetat en period i Sunnyvale, ”Silicon Valley”.

3 KOMMENTARER

  1. Om man hamnar i ett rum med en giftskorpion och en kungskobra bör man snabbt lämna rummet. Med andra ord. Både Trumps och Bidens politik är dödlig för både befolkningen i USA och i världen. I detta sammanhang saknar teorin om det mindre onda relevans.

  2. Problemet med att förstå Trump är att vi i Europa är uppfostrade med en bild av ”amerikanen” som härrör från ost- eller västkusten, den liberala delen av USA.

  3. Det borde inte vara något större problem att förstå anledningen till att Trump kunde vinna presidentvalet i USA 2016. När etablerade partier inte länge förmår att leverera välstånd och trygghet öppnas dörren för olika populistiska strömningar. I Sverige har vi SD och i USA fick man Trump. Listan kan göra mycket längre.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.