Karin och MikaelIdag fick dessa kloka människor Karin och Mikael ett efterlängtat barn; Ewa Kersti Marianne. Ibland är det extra glädjande när barn föds. I det här fallet är det det. De har väntat ganska länge, men det är inget mot hur vi har väntat.

Inte för att det är mindre viktigt i andra fall, alla är förstås lika värda, ett nytt liv är alltid en gåva och ett löfte. Men ibland känns det liksom extra välförtjänt. Därför kommer Karin och Mikael att bli bra föräldrar. Ewa stavar sitt namn med w. Det känns också bra, liksom lite stabilare än ett sånt där enkelt v som lätt tippar på sidan.

Mormor MarianneEwa har också fått namn efter farmor (Kersti) och mormor (Marianne). Det kommer hon att bli glad för den dag hon förstår vilka dom var. Mormor (och morfar) som säkert gläder sig uppe i sina himlar hör vi hela tiden av. De har således ett ord med i laget. Här en bild på mormor. Hon gillade katter. Senare skulle hon lägga vantarna på min hund. Jag tyckte det var ganska skönt, för jag hade så mycket annat att göra.

Bilden av mormor Marianne är tagen av Ewas mormors morfar Percy Lundwall 1952, som säkert också kikar lite på vad som pågår. I alla fall är han just nu högst närvarande i mitt liv eftersom jag ständigt finner nya bilder av anhöriga i hans omfattande fotoarkiv. För det meste befinner de sig i förutsägbara situationer, men ibland blir det riktigt bra. Bilden på mormor Marianne var roligt att finna.

Grattis Karin, Mikael och välkommen Ewa! Det här var den andra lyckliga tilldragelsen i en snabb serie på tre väntade denna ljusa höst. Nu är det bara en kvar, sedan kan vi sova lite lugnare.

Föregående artikelLiberal dubbelmoral
Nästa artikelFörsvara Tryckfrihetsförordningen
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.