En uppföljare…

Regnet står idag som spön i backen och hindrar min obligatoriska motionspromenad. Mörkt och ruggigt inne så att man måste tända i spisen. Riggade upp datorn vid fönstret och hämtade ukulelen.

Efter Mitt sommar 2018 häromdagen kände en kommentatorer nostalgiska vibbar och kom att tänka på Hasse & Tages sång Ett glas öl från 88-öresrevyn 1970, alltså en 50 år gammal låt. Kanske Gunnar Svensson stod för melodin? Då var jag 25, men minns mycket väl känslan av nostalgi i låten redan då, trots min dåvarande ungdom. Hasse & Tage var ju en halv generation äldre än jag och var då medelålders och således lite närmare, men ändå långt under min nuvarande höga ålder. Idag har denna sång fått maximal aktualitet och sitter mitt i prick på oss 40-talister.

Här så – efter lite för lite övning – uppföljaren till En fattig bonddräng

Glöm inte att alla självinspelade musikaliska infall mottages med tacksamhet…

... är läst 960 gånger!

  4 kommentarer for “En uppföljare…

 1. Örjan Wedin skriver:

  Desmond O´Connor och Kennedy Russell är namnen på de som stod för melodin.

 2. Ulf Nilsson skriver:

  En av Hasse & Tages bästa. Allra bäst är väl den där Monica Z sjunger om ”Var blev ni av, ljuva drömmar, om en rimligare värld…”

  Bra nostalgi men vad gör vi idag?

 3. Kjell Martinsson skriver:

  Klart godkänt! Och med lite bättre magstöd vet man aldrig hur det kan sluta…

 4. Bertil Carlman skriver:

  ”Bra nostalgi men vad gör vi idag?” tycker Ulf.
  Men det finns två sorters nostalgi. Den ena går ut på att det var bättre förr. Inget mer. Men visorna ”Ett glas öl” och ”Var blev ni av ljuva drömmar” är förstås från förr, men de handlar om framtiden, en framtid som visserligen fortfarande är framtid, och på den snickrar du, vad jag förstår, ganska flitigt Ulf.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.