Har uppmärksammats på att den ovan borttagna bilden av Trotskij var synnerligen olämplig och kunde uppfattas ingående i en politisk mobbningstradition med rötter i Stalins Sovjet. Jag ber om ursäkt för detta.

Bloggaren Svensson (som anses vara Sveriges mest framgångsrike på vänsterkanten) har nu slagit fast att al-Assad låg bakom gasattacken i den syriska byn Khan Sheikhoun. Han stöder sig på Dagens Nyheter, som idag återger en fransk rapport som i sin tur hävdar att al-Assad är skyldig. Svensson har själv inte läst rapporten och kan därför inte bedöma dess trovärdighet. Det har förstås inte heller jag gjort, så inte heller jag kan bedöma den.

Det märkliga – och ganska avslöjande – är emellertid Svenssons tvärsäkerhet och illa dolda skadeglädje över denna rapports innehåll. I DN läser vi emellertid att uppgiften kommer från Frankrikes utrikesminister Jean-Marc Ayrault som i sin tur hänvisar till ”en säker källa”. Borde inte en liten varningsklocka ringa här?

Jag konstaterar av DNs korta artikel att i själva verket har inget nytt framkommit som pekar i någon riktning. Ord står fortfarande mot ord i skuldfrågan. Att som Svensson betrakta Frankrikes utrikesminister som ett sanningsvittne är minst sagt naivt. Svenssons trovärdighet faller nu till fakenewsnivå.

För säkerhets skull tillfogar han ett PS, där hans egentliga syfte avslöjas med bloggposten – att ge sina mest föraktade motståndare inom svensk politik en snyting.

Citat (Jag har tillåtit mig att rätta alla slarvfel i texten, som uppenbarligen tillkommit under stor upprymdhet.):

De osmakliga och ytterst obehagliga Assad- och Putinkramarna samt Myrdaldyrkarna i 70-årsåldern som härjar kring Folket i Bild/Kulturfront och vissa bloggar kommer naturligtvis att hävda att alltihop i den franska rapporten är lögn och hitta stöd för sina teser på en mängd ”oberoende” konspirationssajter. De är inte senila eller dementa även om en kan tro det, utan bara helt vidriga i sin förfalskning av verkligheten och sin cynism. Det handlar om samma typ av agerande som när Stalin och Stalin-regimen alltid försvarades av en massa människor som kallade sig vänster.

Föregående artikelKINA VARNAR USA FÖR ATT ANFALLA NORDKOREA
Nästa artikelUSAs snart förestående kollaps II
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

12 KOMMENTARER

 1. Man har analyserat biprodukter som fanns närvarande och kommit fram till vilken metod som använts för att framställa sarinet. Det är alltså långt ifrån ett fingeravtryck då det inte finns oändligt många sätt som man kan tillverka sarin på. Man utgår från vissa ämnen och vissa katalysatorer för framställning av sarin, man använder antingen en binär mix som bildar sarin när vapnet avfyras, eller man använder sarinet direkt. När man använder sarinet direkt vilket är säkert i detta fallet med tanke på det primitiva sätt med vilket man spred det, så kan man få fram vilken av de vanliga metoderna som använts, vilket är färre än 10.

  Utifrån det kan man dra slutsatsen att det kan ha varit sarin tillverkat av syriska militären, eller någon som kände till de 10 metoderna att tillverka sarin på ett bra sätt, vilket gör alla läskunniga kemister misstänkta.

  I avsaknad av någon riktig utredning och med tanke på hur mycket maskorovka det är i det syriska kriget, så har man all anledning att ge fan i att dra slutsatser.

 2. Varför inte svara Svensson med hans eget språk, exempelvis så här:

  ”Svensson är okunnig. Svensson vet inte vad han pratar om. Svensson bara tramsar. Svensson vet inte skillnaden på Långedrag och Kortedala.”

  Dessutom verkar hans suddiga antydningar om ett förflutet som ungdomsbrottsling (narkotikahandel och angrepp på blåljuspersonal) stötande för den skötsamme arbetaren.

 3. Vad som uppmärksammats är följande uttalande av Noam Chomsky (0.38):


  Jag hörde Trump i amerikansk TV: ”He [Assad] is a butcher”

  Hur kan Chomsky och Trump ligga så nära varandra? De borde ju,
  normalt, ligga på ett par ljusår från varandra?

 4. Tack för detta intressanta klipp. Men vad har det med denna tråd att göra?

 5. Denna ”bombvänster” som i fyra års tid har stött och påhejat USA:s krig via ombud i Syrien stödde innan dess bombningen i Libyen. Denna vänster låter precis som högermedia som stöder USA:s utrikespolitik. De kan ej se igenom USA:s “human rights”-imperialism fastän den skapar sådana flyktingströmmar och miljoners människors död. De behöver ej några bevis, precis som de borgerliga. Vad tänker de sig skall komma efter störtandet av Assad? Med största sannolikhet en halshuggar-Quislingregim som kommer att lyda USA-imperialismen.

  Det är intressant att se hur vänstern delar sig i tre delar: de som stöder Trumps krigspolitik (ETC m.fl.), och de som motsätter sig den (FiB/Kulturfront). Sen har vi en tystnad från vissa håll som ej har reagerat på Trumps senaste bombning och ökade spänning mot Kina, Ryssland, Iran och Nordkorea (ingen artikel från tidningen Internationalen (SP)). En talande tystnad, men man vill väl ej slicka Trumps fötter, det blir väl lite väl magstarkt. Denna falska vänster brukar också jämställa Rysslands och Kinas imperialism, men det är bara för att minska och ta udden av kritiken mot USA och då också stödja CIA-inspirerade regime-change-operationer.

  PS. På tal om tystnad, har styrelsen i Clarté gjort något uttalande om Trumps bombning?

 6. Lyssna gärna på denna intervju. Chomsky hade mycket annat vettigt att säga.

 7. Delar din uppfattning att det finns trotskister och trotskister. En känd kines lär ha sagt: ett delar sig i två. Det sämsta man kan göra i en debatt är att sätta etiketter på folk. Detta skymmer sakfrågorna.

 8. Jag håller med Arne. Jag har varit med om politiska och vetenskapliga konflikter där människor som aldrig hört talas om den sovjetiske revolutionären ändå betett sig ”trotskistiskt”, d v s framhävt bisaker och skjutit huvudfrågan åt sidan.

  Detta bottnar för det mesta i att de inte håller med om vad som är ”huvudsak” och ”bisak”, och där kan bara fortsatta diskussioner hjälpa. Men man får inte utesluta att en del gör det medvetet, för att blanda bort korten. De senare vill jag dock ge ett annat namn än ”trotskister”. Trotsky var ju trots allt en mycket kompetent ledaren för den nybildade ”Röda Armén”.

 9. Trotskisterna vinner mark på Irland. Gå in på PBP AAAs hemsida. Jag är inte trotskist – är SKP:are (f d APK) – men dom har mycket matnyttigt. Kanske är det så att socialismen är på frammarsch på Irland. Dessutom lyser nazisterna med sin frånvaro – kanske är det för att dom socialistiska partierna (då menar jag vänstern – Sinn Féin, PBP/AAA, CPI, Wokers Party och andra) tar upp arbetarklassens intresse och vissa partier är vänsternationalistiska såsom Sinn Féin. Och då menar jag Republiken Irland – inte Nordirland. På Nordirland finns rasismen i form att lojalisterna som är lojala till britterna.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.