”Grekland är idag ett protektorat underställt utländska förvaltare. När de nordeuropeiska bankerna och fonderna fått sina kapital säkrade pressade fordringsägarna ner landet i en misär lika svår som 1930-talets depression i USA. Produktionen sjönk med en fjärdedel, arbetslösheten steg till 27 procent, löner och pensioner karvades ner till minimum och värdefulla statliga tillgångar dumpades till utländska spekulanter. Snart tio år efter sammanbrottet fortsätter förstörelsen. Investeringarna är 70 procent lägre än tidigare, och upp till 400 000 greker, de flesta unga och välutbildade, har emigrerat.”

Läs Mikael Nybergs genomgång av Greklands kris inom ramen för EU >>

Föregående artikelTRUMP TVEKAR OM USA:S SYRIENSTYRKOR SKA DRAS TILLBAKA
Nästa artikelEtt bättre eller bara nytt år?

1 KOMMENTAR

  1. Mikael Nyberg avslutar sin artikel med: ”Först när illusionerna gått förlorade kommer internationalismen någon vart. Bortom industrikoncernernas och finanskapitalens union går det att tala om ett annat Europa.”

    Varför vill/kan så många inom vänstern inte förstå detta? Vad är det INOM industrikoncernernas och finanskapitalens union som lockar t ex Jonas Sjöstedt? Är det den borgerliga stugvärmen? Stugvärmen i till exempel riksdagen?

    Om de svenska folkrepresentanterna skrev Jan Myrdal i FiB/K nr 12/2018 angående FN:s kärnvapenavtal: ”Men de svenska folkrepresentanternas fega flykt bort från förnuft och officiell övertygelse har en enkel förklaring. Omsorgen om inkomsterna, de höga lönerna och de stora sportler de åtnjuter”. Se där den goa stugvärmen! Är förklaringen så enkel?

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.