Katastroftillstånd utlyst i delstaten Victoria (Australien)

Den 2 Augusti införde polisen i Melbourne hårdare tillämpningar av regelverket för pågående lockdown. Åtgärderna som föreslogs var så exceptionella att TV-kommentatorn Allan JonesSky News yttrade

”People are entitled to think there is an agenda to destroy western society”. (Folk kan med fog tänka att det går ut på att förstöra den västerländska civilisationen)

Den 13:e augusti rapporterads att Australiens poliskår agerade som nazister. När bilister vägrade att svara på polisens frågor om vart de var på väg, hotades de med arrest. Polisen slog sönder bilrutor och gjorde sig skyldig även till annan skadegörelse.

Ytterligare en artikel av Guy Burchell från 7:e augusti i Australien National Revieuw rapporterar att polisen i Melbourne inte längre behöver beslut av åklagare för husrannsakan i vilken privat bostad som helst och när som helst.

Burchell skriver:

”Under this new regime you can’t even remain in your house unmolested by the cops, they can just pop around anytime to make sure you haven’t had Bruce and Sheila from next door round for a couple of drinks. All over a decease that simply is not that fatal at all.” (Under den här nya regimen kan du inte ens i ditt eget hem slippa att antastas av poliserna, de kan bara dyka upp när som helst för att kolla att du inte har haft grannarna Bruce och Sheila inne på ett par drinkar. När allt kommer omkring är denna sjukdom helt enkelt inte är alls särskilt dödligt.)

2019 lades 310.000 australiensare in på sjukhus till följd av den vanliga influensan och 900 avled. Coronan har inte drabbat Australien i lika hög grad som fjolårets influensa.

Människor är nu mot sin vilja inlåsta i sina hem, med hot om böter på 5.000 dollar (Aus) om de vistas i en park nära hemmet, även om personen är helt ensam i denna park.

I Australien dras nu också in etablerade sociala förmåner för personer som vägrar vaccinera sig eller sina barn. Bidrag till dagisplatser och sjukvård dras in.

”Families with children who are not immunised according to the childhood vaccination Schedule appropriate for the child’s age (and do not have an approved exemption) will have a reduction applied to their FTB Part A child rate for each child who does not meet the immunisation requirements.” (Familjer med barn som inte vaccinerats i enlighet med bestämmelserna för barnets ålder kommer att få indragna bidrag för varje barn som inte uppfyller dessa bestämmelser) Källa

För delstaten Victoria med Melbourne som huvudstad gäller förutom ovanstående följande:

 • Utegångsförbud mellan 20:00 och 05:00. Undantag för arbete och ohälsa och av säkerhetsskäl
 • Resten av dagen får man endast gå ut för att handla mat eller andra viktiga varor samt få vård eller ge vård samt  arbeta
 • Kyrkor är stängda utom för begravning, maximalt 10 sörjande och det krävs skriftligt tillstånd 
 • Skolorna är stängda utom för utsatta barn och barn till permitterade arbetare
 • Att ha ansiktsmask är obligatoriskt överallt utanför hemmet, även i öppna områden och även om du är helt ensam i området
 • Ingen får besöka någon annans hem, undantag om gemensamma barn och boende på två ställen

Vart är vi på väg?

Föregående artikelGunnar Wall och myterna
Nästa artikelKalifornien brinner och covid-19 härjar
Hans Andersson
Hans Andersson är gruvarbetare från Norrbottens malmfält. Hamnade i Skåne. Genomförde ämneslärarutbildning. Verksam som lärare sedan 1988. Sedan 2000 arbetar han i Lunds kommun. Aktiv i FiB-Malmö mellan 1985-1993.

3 KOMMENTARER

 1. Eftersom WEF håller på att ta kontroll även över FN, är frågan ”vart är vi på väg?” inte svår att besvara. Läs här och här. Nu är emellertid världen, speciellt den västliga, så full av motsättningar och motstånd mot imperialism och annat förtryck, att ”miljardärklubbens” planläggning, tack och lov, ständigt stöter på hinder. En av de viktigare saker som skett i detta motstånd är den minskande tilltron på MSM:s redogörelser för vad som sker. Två aktuella exempel är rapporterna om oroligheterna i Vitryssland och vad Navalny utsatts för. Ingetdera är tillräckligt klarlagt ännu, men den västliga rapporteringen är iögonenfallande full av de gamla vanliga felrapporteringarna, vinklingarna och utelämnanden. Jag får tacka för information jag får på lindelof.nu för att ta ett exempel.

 2. Bra artikel. Jag har från dag ett av den här pandemin tyckt att det luktat skunk. Att ta till så här drakoniska åtgärder mot en sjukdom med så makalöst låg dödlighet.

 3. Bertil C!
  Intressant och oroväckande läsning om WEF. Okänt för de flesta och din kommentar ger en lärorik lektion via Pål Steigan. Har inte haft någon större kunskap om vad det förnyade FN kommer att utvecklas till. Nu gäller det att läsa in sig och öka kunskaperna. Vad blir det av detta? Det gamla systemet FN har i princip havererat alldeles nyligen och blir spontant misstänksam mot WEF men okunnig i frågeställningen men det har smugits fram, men inget förtroende det som nu redovisats.
  Steigan bra jobbat som, i samma viktiga roll som The Saker, Pepe Escobar osv.

  Sven-Erik H!
  Håller med, tidigt kom jag ihåg svininfluensan och vaccinet som gjorde folk sjukare.

  Smittsam är Covid-19, men inte värre än en vanlig influensa. Onödigt repressiva åtgärder sätts in på olika sätt i olika länder och kontinenter. I Sverige bra balans dock och myndigheterna i någorlunda balans, men offentlighetsprincipen ifrågasätts vilket är oacceptabelt, tendens att myndigheter är ovilliga att lämna ut begärda handlingar.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.