Hur ska vi överleva? Eller, tack och lov!

Föregående artikelBombmännen i samhället
Nästa artikelEn händelse, beskriven av flera utanför MSM
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

1 KOMMENTAR

  1. Två av mina systrar har nu givit upp hoppet om att få med mig på Facebook. Två har aldrig försökt. Ja det vill säga, det var ett tag sedan. Överallt har jag sett och ser det, censur, censur. Vad har USA kvar för makt? Greppet om berättelsen. Nyss fick jag mig tillskickat en länk från Dagens aréna. Där skriver förre kinaambassadören Börje Ljunggren. Vad har han lärt sig egentligen?

    ”En avgörande del av strategin är att bilda en allians av demokratier, i en tid då USA:s demokrati är i stort behov av läkning och världen bevittnar en alarmerande demokratisk reträtt. Enligt ansedda Freedom House var pandemiåret 2020 det femtonde året med oavbruten nedgång, större än under några av de föregående åren. Att den amerikanska demokratin hotades ’var uppenbart när en upprorisk pöbel provocerad av president Trump och hans vägran att acceptera valresultatet, den 6 januari stormade Kapitolium och tvingade kongressen att avbryta certifieringen av valresultatet.’ Globalt sett hade Trump-administrationen allvarligt försvagat USA:s roll som demokratins garant.” En sån rappakalja!

    Som en sömngångare talar han om demokratier med USA i spetsen. Som så irriterande många runt omkring mig verkar demokrati även för honom, för det första inte vara något som har med människors grundläggande behov för ett värdigt liv, mat för dagen, tak över huvudet, skola för barnen o.s.v. att göra. För det andra kan ett land som ständigt bryter mot FN-stadgan ändå kallas demokrati. Där har vi USA:s verkliga makt, makten över tankarna hos medborgarna i Väst. Men den makten blir tydligare och tydligare otillräcklig. Jag utgår ifrån att det snart kan bli mycket vitt i rutan. Inte bara i Knuts. Vi kommer nog att se mer av ”censurdemokrati” framöver.
    Det var kul att se hur menyn ser ut Knut! Den har jag aldrig sett förut.

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.