Ann Charlott Altstadt i tidningen Lag & Avtal

”Människors rättviseimpulser riktar sig ju inte bara uppåt, utan slår såväl i sidled som nedåt i samhällspyramiden. Den folkliga moralen är, på gott och ont, stenhård. Den bärs av många, oavsett klass och hudfärg. Fördömanden drabbar också alla, som utan fullgott skäl inte arbetar eller som sabbar för andra.”

Ann Charlott Altstadt i tidningen Lag & Avtal

Föregående artikelDet är skönt att tycka synd om sig själv
Nästa artikelApropå språk…

1 KOMMENTAR

  1. Altstadt visar varför Olof Palme-lik vänsternationalism verkligen behövs idag. Kommer ett sådant parti någonsin få journalisters uppmärksamhet, ens dålig uppmärksamhet? – Tveksamt.

    Samtidigt torgförs diverse nationella plattskatte-högerpartier, genom att journalister självt torgför dem, genom att bespotta dem unisont. Tänk om ett vänsternationellt Palme-parti kunde få den uppmärksamheten!

    Eftersom journalistkåren alltså framstår som en enad anti-nationell globalistisk elit, som ser ner på folkets nationella känslor, så får givetvis denna nationella höger proteströsterna. Inget vänsternationellt alternativ presenteras.

    Att kalla dess journalister för ”vänster” blir alltså en självmotsägelse, eftersom de förvärrar högerpolitiken genom sitt fokus. Är dessa Krösus fixaresorkar, som Ekis Ekman kallade dem, för välbetalda? Gynnas de av skattesänkningar och krossad välfärd? Är det en Kaviarvänster som förlorat sin solidaritet med arbetarna? Vad är det annars?

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.