godheten

Nu har jag sett Godheten, dokumentären av Stefan Jarl med Tommy Berggren, Andreas Cervenca, Mikael Nyberg, Jacob Burcell, Richard Wilkinson, m fl., som SVT beslutat inte visa före valet. Jag kan förstå dem.

Den är nämligen ett dråpslag, inte mot Public Service TV, men mot dess ägare staten. Den pekar nämligen på ett tydligt sätt ut girigheten, som från 80-talet gripit omkring sig inte minst bland tidigare centralfigurer hos Socialdemokraterna, som alltså sett till att inträda i paraden av girigbukar.

Den balans mellan marknad och lagstiftad trygghet, som nu avlösts av vansinnesracet efter pengar och makt som också visar kapitalismens ovedersägliga misslyckande att leverera effektivitet och välstånd åt människor, har rivits ner.

Se filmen och låt dig upplysas och upplyftas. Tommy Berggren är obetalbar (ofrivillig vits) när han frågar bankdirektören vad han gör på jobbet. Den finns i sin helhet på YouTube. Varsågod!

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om: , , , , ,

Föregående artikelFlockmentalitet bidrar till rasism
Nästa artikelDen sanna historien om grundskolan
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

5 KOMMENTARER

 1. Vad säger / tycker Stefan Jarl om att hans film sprids gratis, samtidigt som det pågår en kampanj för att få SVT att sända filmen?

  Den 9 februari 2014 19:39 skrev tommy sjöberg :

  https://dreamfilm.se/movies
  Detta är en av flera kanaler som visar gratis och laglig film på nätet

  T S

  Date: Sun, 9 Feb 2014 19:34:25 +0100
  Subject: Re: SVT
  From: nils.lundgren.fib@gmail.com
  To: perolof.tellander@gmail.com; sjoing@hotmail.se

  Tack för erbjudandet!

  Men…

  Vad säger / tycker Stefan Jarl om att hans film sprids gratis, samtidigt som det pågår en kampanj för att få SVT att sända filmen?

  Har Tommy Sjöberg fått ett medgivande av Stefan Jarl att det är OK?
  mvh

  Nils

  Den 9 februari 2014 18:59 skrev P-O Tellander :

  Se nedan./P-O
  ———- Vidarebefordrat meddelande ———-
  Från: ”tommy sjöberg”
  Datum: 9 feb 2014 12:24
  Ämne: SVT
  Till: ”perolof.tellander@gmail.com”
  Kopia:

  Hej!

  Här kan man se filmen gratis.

  Visa detta för Fib/K:s läsare Godheten (2013) ”Godheten” tar tempen på ”tidens anda” av girighet, egoism, dyrkan av Mammon, överklassens återkomst, bonusar, riskkapitalister och privatiseringar av det allmänna, framväxten av ett nytt klassamhälle med tilltagande ojämlikhet, utslagning och ökande våld.

  Kort sagt: en film om förlusten av det gemensamma.

  Thommy Berggren medverkar i rollen som Den Girige och som sig själv, tillsammans med ekonomer och samhällsanalytiker samt ett par engelska professorer, Richard Wilkinson och Kate Picket.

  https://dreamfilm.se/movies/details/2624-godheten/

  Folkbildaren
  Tommy Sjöberg

 2. Vad jag gjort är i princip bara att lägga en länk till YouTube, där filmen ligger helt öppet.

 3. Min kommentar är tänkt som upplysning om Nils Lundgrens missuppfattning att det är förbjudet att marknadsföra filmer som finns på nätet för den som vill. Synd om Fib/K:s läsare.

 4. Världen är förvisso upp och ner!

  Partiledarna får i entimmesprogram berätta om sin barndom och ungdom. Den som framstår som trevligast belönas säkerligen med ökat antal röster i valet.

  Filmen GODHETEN, som diskuterar väsentliga politiska och ekonomiska frågor, vill SVT inte visa före valet. Det kunde ju leda till att folk röstar efter förnuftiga överväganden vilket framstår som högst olämpligt.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.