Pål Steigan summerar den ekonomiska krisen (kapitalismens) och klimatkrisen i denna artikel på steigan.no och kommer till slutsatsen:

”Egentlig er De gule vestene og klimaopprøret to sider av samme sak, opprør mot ulike sider av det kapitalistiske systemet i vår tid. Hvis de hadde klart å forene seg, ville de kunne true systemet. Kapitalens folk velger to helt forskjellige måter å takle dem på. Klimaopprørerne bli utsatt for Hertuginnens omfavnelse og blir forsøkt kooptert i kapitalens agenda med Global governance, mens de gule vestene blir utsatt for brutal vold og usynliggjøring. Hvis de hadde klart å forene seg mot kapitalismen, ville mye sett annerledes ut.”

Föregående artikelKINESERNA OCH DEN NYA SIDENVÄGEN (BRI)
Nästa artikelEdward Snowdens fantastiska historia

5 KOMMENTARER

 1. Kan bara konstatera att Pål Steigan är en mycket klok karl och att hotet av denna möjliga förening får överhetens alla springpojkar att jobba för högtryck.

  Tydligast ser vi detta bland klimatförnekarna, högerpopulisterna och inte minst då i den öppna repressionen hos franska myndigheter. Alla tjänar dom samma herrar.

  Kampen mot förvillarna blir allt viktigare för varje dag.

 2. Jo, Pål S är en klok karl och två dagar senare skrev han detta ”Storfinansen är redo att utnyttja klimatfruktan”.

  Öfverheten vill nämligen att vi undersåtar ständigt ska vara rädda. Vad vi är rädda för är inte det primära, men att vi är rädda. Ty då är vi lättare att styra. Nu har de kunnat se att kretsar som normalt är skeptiska till storfinans och imperialism glömt sin misstänksamhet och följt klimathetsarna i spåren.

 3. Anders Persson!
  Eftersom dom som förstör klimatet är just storfinans och imperialism så är det ju helt naturligt att dom kretsar du menar också tar upp klimatfrågan.

  Att storfinans och imperialism alltid försöker utnyttja alla situationer till sin egen fördel visste vi redan, men det säger inte ett skit om klimatet.

 4. Anders Å!
  Har du alls läst Pål Steigans recension av boken The Shock Doctrine?

  I gårdagens 18-Rapport sades det att Malmö skulle komma att översvämmas. Senare i sändningen korrigerades det till att det ”bara” gällde Malmö hamn, vilket är illa nog men inte lika panikskapande som hela Malmö. Men i 19.30-sändningen var man nästan tillbaka, ty nu hette det att ”delar av Malmö” skulle hamna under vatten inom 80 år.

  Jag undrade också över den ”klimatforskare” Robert Corell som uttalade sig. Jag har, i min okunnighet, aldrig hört talas om honom, men Google upplyste mig.

  ”Lyssna på vetenskapsmännen!” Jo, men vi måste vara medvetna om att innehållet i t.ex. de 7000 vetenskapliga rapporter, som det hänvisades till i Rapport, når oss genom en mängd filter, vilka inte alltid är där av pedagogiska skäl eller har ärliga populävetenskapliga syften.

  Jämför med de ryska utbåtarna . . .

 5. Anders Persson!
  Nej, jag har inte läst den recensionen. Däremot är det en självklarhet att dom som äger media och makten utnyttjar allt dom kan för att behålla den. Vi ser ju t ex tydligt hur överheten försöker använda sig av Greta för att framställa sig som ansvarsfulla och trovärdiga. Det mesta tyder på att dom försöker göra samma trollerikonst med klimatet som sossarna gjorde med arbetarrörelsen, d v s suga upp opinionen och göra den ofarlig. Greta verkar dock inte gå att lura, så nu kommer säkert högerpopulisterna att öka intensiteten i smutskastningskampanjen emot henne istället.

  Klimatskepticismen och främlingsfientligheten går hand i hand och skyddar samma uppdragsgivare. Låt dig inte luras Anders P.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.