”Jag tillät mig att kritisera några uttalanden av debattören Bilan Osman, verksam inom den antirasistiska organisationen Expo, när hon hävdade att hon för var dag som gick fick allt svårare att stå ut med vita människor och börjat känna förakt för dem.

Det föreföll mig som högst uppseendeväckande ståndpunkter i nutida politisk diskussion. Däri tycks jag ha haft fel.”

Jan Guillou i AB 28 sep 2020

Föregående artikelIngen förstår allvaret! – Stämmer det?
Nästa artikelPostmodernismen predikar idealism och ödestro

4 KOMMENTARER

  1. Håller helt med Jan – det blir mer och mer farsartat ju mer debatten fortgår. Känner mig faktiskt rasifierad eller möjligen raserad i min manliga, postkoloniala gubbvithet.

  2. Håller också – i stort sett – med Jan G. MEN det finns ett problem i hans artikel. Han borde, för tydlighetens och riktighetens skull, just i den av bloggredaktören citerade inledningen skrivit ”PÅSTÅTT antirasistiska” när det gäller EXPO. Enligt min mening har EXPO i alla tider tyvärr valt att ha goda relationer med en av de solklart mest rasistiska företeelserna i dagens värld, den militanta (finns snart ingen annan) sionismen som fullt ut stöder jordens enda kvarvarande apartheidregim på och strax utanför förvaltningsmandatet Palestina!

  3. Ingen invändning i övrigt men borde inte Janne (och ni bloggkommentatorer i hans generation) oavsett åsikt om dennes teorier och nyord ha koll på Frantz Fanon? : )

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.